#1088: Nepomucen – Jean-Michel 1
Kawa jest dodawana przez polskie browary kraftowe do różnego rodzaju piwa, ale najczęściej do ciemnych. Takim też tropem poszedł Browar Nepomucen, który brazylijską kawę...
#483: ?/Wrężel – Miś Wojtek z miętą syryjską
Miś Wojtek to chyba jeden z najsłynniejszych niedźwiedzi brunatnych świata. W 1942 r. został on przygarnięty przez żołnierzy 22 Kompanii Zaopatrywania Artylerii w 2...
#398: Łańcut – Anglosas
O Browarze Łańcut od dawna słyszę wiele dobrego. Do tej pory ich piwa jednak jakoś mnie omijały - miałem chyba pecha, że nie trafiałem...
#465: Beer Bros./Hoppy Beaver – Blondyn Wieczorową Porą
Filmy Barei uwielbiam - takiego Misia, czy też Poszukiwanego Poszukiwaną znam na pamięć. Część z nich na stałe znalazła się nie tylko w kanonie...
#1070: Marysia/Brokreacja – Potion #13
Ostatni dzień w roku to dobry moment, aby sięgnąć po jakieś interesujące piwo - najlepiej po jakiegoś mocnego "barrel ejdża". A jeszcze, jakby nawiązywało...
#607: Profesja – Car Jura Whisky BA
Czwartym i ostatnim - po Szoferze, Pilocie oraz Bartniku - piwem, które otrzymałem w przesyłce od Browaru Profesja, jest Car Jura Whisky BA. Zostawiłem...
#780: Bytów – Porter
Gdy Browar Bytów zapowiedział po raz pierwszy wypuszczenie Porteru, pierwszą moją myślą było - "czyżby kolejny porter bałtycki?". Szybko jednak okazało się, że jednak...
#403: Beer Bros./Hoppy Beaver – Start Me Up!
Browar Hoppy Beaver po dwóch pierwszych nietypowych swoich piwach (recenzowany już na blogu scottish ale oraz belgian tripel), które miały niewiele wspólnego z chmielowością,...
#606: Sady/Deer Bear – Unicorn
Będąc w sklepie z piwem, swoją uwagę zazwyczaj skupiam na interesujących stylach, dodatkach, czy też na nowych browarach. Czasem jest jednak inaczej i do...
#356: Stone Berlin – Arrogant Bastard Ale
Najsłynniejszym, obok Stone IPA, piwem warzonym przez amerykański Browar Stone jest chyba Arrogant Bastard Ale, od którego zaczęła się cała "arogancka" seria piw. Po...
#437: Maryensztadt – Sourtime Agrest
Pamiętacie mój wpis o wybuchającym kwasie Sourtime z porzeczką z Browaru Maryensztadt? Oczywiście browar błyskawicznie przeprosił za zaistniałą sytuację i w ramach rekompensaty mi...
#248: Bytów/Szpunt & Olimp – Wormhole
W ostatnim czasie na moim blogu pojawiły się recenzje dwóch american barleywine - tj. Basiora oraz Alcatraz. Styl ten często jest mylony z innym...
#262: Bartek/Doctor Brew – Molly IPA
Lato 2017 r. w polskim krafcie upływa pod znakiem niespodziewanych wcześniej problemów - a mianowicie wybuchających butelek zarówno w sklepach, jak w domach. Wizerunkowo...
#726: Marysia/Brokreacja – Pig Difference
Piwo i mięso to połączenie znane od dawna - mam tu oczywiście na myśli popijanie piwem tłustego mięsiwa, takiego jak np. golonka. A co...
#337: Zarzecze/BIRBANT – El Jaguaris
Boże Narodzenie już za pasem, więc wypadałoby sięgnąć po coś choć trochę świątecznego. Tu co roku z pomocą przychodzi Browar BIRBANT, który w grudniu...
























