#929: Maryensztadt – Darkness My Friend: DDH Imperial Black IPA

W grudniu ubiegłego roku Browar Maryensztadt ze Zwolenia obchodził swoje piąte urodziny. Z tej okazji wypuścił na rynek pięć piw - jedno z serii...

#1148: PINTA – Kwas Tau

Seria kwasów z Browaru PINTA dobiegła końca - po prostu skończył się grecki alfabet, z którego korzystano przy ustalaniu nazw kolejnych piw ;). Zwieńczeniem...

#1037: Brofaktura – Wheat IPA (Pink Boots Blend)

Jeszcze nie tak dawno styl określany jako wheat IPA był popularny, szczególnie wśród konsumentów, którzy poszukiwali łagodniejszych, mniej goryczkowych "ipek". Dziś tego rodzaju piwa...

#776: Kazimierz/Dziki Wschód – King Kong

Browar Dziki Wschód na Chmielniku Jakubowym pojawił się dotychczas jedynie raz - przy okazji koperacyjnego piwa DDH ATL Polish Hazy Double IPA uwarzonego wspólnie...

#830: Browar na Jurze/PINTA – Quatro

Browar PINTA w przyszłym roku będzie świętował 10-lecie istnienia. Masakra, jak to szybko zleciało. To samo pomyślałem, gdy zobaczyłem, kiedy swoją premierę miało piwo,...

#439: Beer Bros./Hoppy Beaver – Light My Fire

Z piwem, które dziś zrecenzuję, mam pewien problem. Otóż na etykiecie piwa Light My Fire jest wyraźnie napisane, że jest to "hoppy summer ale",...

#277: Jan Olbracht Rzemieślniczy & Piwoteka – Pasaż Róży

Zdarzyło się Wam kupić jakieś piwo, które dopiero w domu okazało się być innym niż to, które chcieliście? Będąc ostatnio w sklepie specjalistycznym, zauważyłem...

#765: Bytów/Maltgarden – Coffee To Go Fazenda Da Lagoa

Miałem przez pewien czas fazę na kawę speciality, do której zaparzania korzystałem z Aeropressu. Aktualnie lenistwo wzięło u mnie niestety górę i kawę robię...

#231: Rügener Insel-Brauerei – Seepferd

Po recenzji malzweina z Browaru Okrętowego jeszcze przez chwilę pozostanę w klimatach niemieckich. Tym razem nie zajmę się jednak kolejnym stylem wywodzącym się z...

#732: Fortuna – Fortunatus II: Sour Cherry Wild Ale BA

Browar Fortuna ostatnimi czasy mocno się rozszalał. Mam tu na myśli oczywiście warzenie bardzo ciekawych piw. Duża w tym zapewne zasługa Marcina Ostajewskiego ;)....

#1051: Brofaktura – Peach Sour Witbier

Witbier to ciekawy, wywodzący się z Belgii styl, który - jak już wiele razy wspomniałem - w pewnym momencie praktycznie zniknął z piwnej mapy...

#943: Zarzecze/Funky Fluid & Piwoteka – Funk Around: Funkoteka^2

Rok 2020 był rokiem powrotu do west coastów. Oczywiście nadal mieliśmy zalew różnego rodzaju "hejzi ipek", ale oldschoolowe west coasty zaczęły pojawiać się wyraźnie...

#957: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Double Califia

Califia to jedno ze sztandarowych piw z Browaru Trzech Kumpli, obok słynnego już Pan IPAni. Jest to klasyczne west coast IPA - w stylu...

#1088: Nepomucen – Jean-Michel 1

Kawa jest dodawana przez polskie browary kraftowe do różnego rodzaju piwa, ale najczęściej do ciemnych. Takim też tropem poszedł Browar Nepomucen, który brazylijską kawę...

#596: Browar Stu Mostów – Salamander Chocolate Mint FES Nitro

"Piana jak na azocie" - określenie to stało się synonimem tego, jak powinna wyglądać piwna piana: drobna, kremowa, gęsta i niesamowicie trwała. Guinnessowi w...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...