#33: Wąsosz/Kraftwerk – Acid Rain
Browar Kraftwerk do niedawna posiadał w swoim portfolio dwie główne serie piw - pierwszą były piwa, których etykiety były związane z bestiariuszem różnych regionów...
#205: Czarna Owca – Hopsesja
Po opublikowanej niedawno recenzji Bujnego Księcia z Browaru IGNIS, otrzymałem wiele sygnałów, że wielu z Was nigdy o tamtym browarze nie słyszało. Dziś może być...
#369: Waszczukowe – Ruda Maruda
Browar Waszczukowe od grudnia 2017 r. warzy już na swoim. W browarze w Czarnej Białostockiej zamontowana została warzelnia 20 hl i siedem tanków. Pierwsze...
#733: Błonie/Brewery Hills – Sour Power
Puszki najlepszym opakowaniem dla piwa są. I nawet z tym nie handlujcie. Są lekkie, szczelne i nie przepuszczają światła. Największym ich minusem jest duże...
#489: Stone Berlin – Ripper
Puszki są uważane za najlepsze opakowania dla piwa. Nie przepuszczają światła, ani powietrza - a właśnie te dwa czynniki mają często destrukcyjny wpływ na...
#210: Zadyma – Pszeniczne
Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...
#456: Stary Browar Kościerzyna/Doctor Brew – Experimental American Witbier
Jakkolwiek witbiery bardzo lubię i należą one do moich ulubionych piw pszenicznych, to jednak ich imperialne oraz amerykańskie warianty uważam za mało sensowne. Dlaczego?...
#561: Gessner – Dunkler Bock
Koźlaki kojarzą mi się przede wszystkim z jesienią. Choć mamy zimę w pełni, to w Szczecinie i okolicach takiej prawdziwej zimowej aury ciężko uświadczyć....
#883: PINTA – PINTA Deli Store #5 (Yuzu, Calamansi, Passion Fruit, Coconut)
Gdy w ramach rekompensaty za przegazowane Mini Maxi Red dostałem od Browaru PINTY trzy piwa (dwa Deli Store oraz Oto Mata IPA), postanowiłem je...
#487: ?/Raduga – Apache
Hybrydy stylów - wbrew pozorom temat ten prosty nie jest. W przypadku piwa nie jest łatwo sprawić, aby w gotowym produkcie zachowały się cechy...
#184: Broumov – Opat Svetlý Ležák
Trochę ponad dwa miesiące temu miałem okazję degustować świetnego, intensywnie nachmielonego pilsa, rodem prosto z Czech - Opat Bitter Premium Extra Chmelené Pivo. Dziś chciałbym...
#105: Sulimar (Cornelius) – Triple Blond
Tak zwane browary regionalne na moim blogu pojawiają się dość rzadko. Jest to spowodowane przede wszystkim tym, że dość rzadko wypuszczają nowości, a większość...
#739: Bytów/Rockmill – Great Brut
Zaczęło się od trzyliterowego lubianego przez polskie browary skrótowca DDH, który oznacza niewiele nam mówiące podwójne chmielenie na zimno. Później pojawiły się kolejne akronimy,...
955: Bytów/Widmo – Pierwsza Poprawka
Jak pewnie zauważyliście, dość regularnie staram się sięgać po piwa z browarów, które jeszcze u mnie nie gościły. Ostatnio wpadłem na małe zakupy do...
#696: Żywiec – Belgijskie Ale
Niedawno kolega zwrócił mi uwagę, że na moim portalu bardzo rzadko recenzuję piwa, które są dostępne w sklepach w cenie poniżej 4 złotych. Wziąłem...
























