#802: Błonie/Brewery Hills – Lemon Grass

Dziś kończę serię puszkowych piw, które otrzymałem w przesyłce od Browaru Brewery Hills. Na koniec zostawiłem sobie to, co - przynajmniej w teorii -...

#950: Green Head – Green Experiment

Recenzja piwa Green Experiment z Browaru Green Head opiera się na mojej pierwszej degustacji po przechorowaniu COVID-19. Wówczas nie byłem jeszcze pewien, czy w...

#1089: Profesja – Murarz

East coast IPA, to obok english IPA, najbardziej klasyczna forma piwa znanego jako india pale ale. Oba mają ze sobą wiele wspólnego, zresztą, east...

#1127: Gryf/Brokreacja – Imperialny Nafciarz Islay Blend BA

Bardzo lubię whisky, szczególnie te bardziej dymne i torfowe. Dzisiejsze piwo będzie miało sporo wspólnego z tego rodzaju destylatami. Dziś bowiem zrecenzuję torfowego żytniego...

#1163: ?/Funky Fluid – Acid Trip: Nelson Sauvin & Passion Fruit

Jak już wielokrotnie pisałem tu na Portalu, nie przepadam za triple IPA. Mimo intensywnego chmielenia tego rodzaju trunki są zazwyczaj bardzo słodkie, ciężki, zalepiające....

#952: Berliner Kindl Schultheiss – Berliner Kindl Weisse Das Original

Berliner weisse to jeden z nielicznych lekkich i kwaśnych niemieckich gatunków piwa. Jest idealne na lato, chociaż obecnie pogoda na zewnątrz nie napawa optymizmem...

#202: Wąsosz/Setka – Ich Bin Ein Minister

Berliner weisse, czyli lekkie kwaśne piwo, które swoje bardzo niskie pH zawdzięcza przede wszystkim pracy bakterii kwasu mlekowego, jest świetnym, orzeźwiającym latem trunkiem. Jeszcze...

#590: Waszczukowe – Klitoria Ternateńska

O roślinie znanej jako klitoria ternateńska po raz pierwszy usłyszałem niedawno - za sprawą herbaciano-kawowego kanału na Youtube Czajnikowy.pl. Zalane gorącą wodą jej kwiaty...

#810: Jastrzębie – Jastrzębskie Klasyczne Żytnie

O Browarze Jastrzębie stało się głośno za sprawą zakończonej w styczniu 2019 r. emisji akcji, która zakończyła się zebraniem ponad 3,8 miliona złotych. Do...
Zachmielacz

#1102: Lubrow – Zachmielacz

Po szczepieniu przeciwko COVID-19 troszkę odchorowałem i musiałem na kilka dni odstawić piwo. Obecnie czuję się już dobrze i mogę wracać do recenzowania kolejnych...

#150: St.Peter’s – Cream Stout

150 recenzja na moim blogu to dobry moment po sięgnięcie po coś ciekawszego. Piwa zagraniczne pojawiają się u mnie stosunkowo rzadko, chociaż i tak...

#82: Widawa – Porter Bałtycki Wędzony 19º

Dostępne na naszym rynku portery bałtyckie, nazywane piwowarskim skarbem Polski, dzielą się na dwie kategorie - tj. na te, których ekstrakt wynosi mniej niż 21º...

#258: Cornelius – Cornelius Tropic

Browar Cornelius z Piotrkowa Trybunalskiego o prawie rok wyprzedził obecnie panujące trendy w polskim piwowarstwie. W tym sezonie mamy istne zatrzęsienie kraftowych piw z...

#401: Waszczukowe – Ruda Maruda Imperial

Powoli kończę recenzowanie zestawu piw, które otrzymałem od Browaru Waszczukowe, po tym jak uruchomili produkcję w swoim nowym browarze w Czarnej Białostockiej. Jak na...

#437: Maryensztadt – Sourtime Agrest

Pamiętacie mój wpis o wybuchającym kwasie Sourtime z porzeczką z Browaru Maryensztadt? Oczywiście browar błyskawicznie przeprosił za zaistniałą sytuację i w ramach rekompensaty mi...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...