#285: Pivovara Medvedgrad – Fakin IPA

Dziś kolejna piwna pamiątka, którą przywiozłem z tegorocznego urlopu spędzonego w Chorwacji. W tym roku sporym dla mnie zaskoczeniem była dość spora dostepność ciekawszych,...

#284: Wąsosz/Hopster – Dziad Mróz

Piwo, które dziś zrecenzuję, kupiłem już dawno, bo gdzieś na początku tego roku. Na rynku pojawiło się mniej więcej w tym samym czasie, co...

#283: Maryensztadt/Browar Fuzja – Amerykański Sen

Browar Fuzja to jeden z najnowszych polskich browarów kontraktowych - nic więc dziwnego, że w internecie póki co nie znajdziecie o nim zbyt wielu...

#282: Browar Zamkowy Cieszyn – Cieszyński Dark Saison

Saison to styl, który zdecydowanie nie należy do moich ulubionych - może dlatego, że nie trafiłem jeszcze na takie piwo tego rodzaju, które by...

#281: Niechanowo/Doctor Brew – Perfect Lager

Oj, nazbierało mi się w szkicach rozpoczętych recenzji lagerów, które są - przyznaję bez bicia- traktowane przeze mnie tu na blogu trochę po macoszemu....

#280: Ciechan – Ciechan Eksportowe

Dwie ostatnie recenzje utrzymane były w klimatach lagerowych. Dlaczego więc nie przedłużyć więc tej miniserii i zająć się kolejnym lagerem, tym razem dla odmiany...

#279: Czarna Owca – Porter Noster

Dziś coś, czego jeszcze na moim blogu nie było - czyli przedpremierowa degustacja! A wszystko dzięki uprzejmości Tomka Starczewskiego i Artura Grotha z Browaru...

#278: Heineken Hrvatska – Karlovačko Nepasterizirano Retro

Choć w Chorwacji kraft ma się coraz lepiej, to i tak kraj ten - podobnie jak Polska - piwami koncernowymi stoi. Dwa największe chorwackie...

#276: Nepomucen – Forest

Mateusz Kupracz, zanim przeszedł do Browaru Nepomucen, był piwowarem w Browarze Roch, którego większość piw nosi nazwy ras koni. Jednym z piw, które zrobiło...

#274: Zmajska Pivovara – Pale Ale

Jeszcze do niedawna w Chorwacji - parafrazując klasyka - nie było niczego. Trafić na kraft podczas spędzanego tam urlopu było cholernie trudno - ciekawsze...

#273: Zarzecze/BIRBANT – Peach Hopsbant Milkshake IPA

Jednym z głównych piwnych trendów lata 2017 roku był wysyp tzw. milkshake IPA. Żadne z nich - póki co - na moim blogu jeszcze...
Dva Klasa

#272: Pivovara Medvedgrad – Dva Klasa

Zaczynam tegoroczną serię wpisów z recenzjami piw chorwackich. W tym roku okazało się, że w Chorwacji z kraftem jest coraz lepiej i piwa rzemieślnicze...

#271: BeerLab/Szpunt – Sourness Blackcurrant

Ponoć w Polsce nie ma już śladu po lecie ;). I to nie tylko w Polsce - tu gdzie jestem, czyli w Chorwacji, od...

#270: Bartek/Doctor Brew – Azacca Single Hop IPA

Zanim Doctor Brew poszedł w beczki, lagery i piwa z dodatkami, eksplorował temat różnych odmian chmielu i różnic między nimi. Pomysł ten zaowocował całą...

#269: Piekarnia Piwa/Piwowar – Ścięta Głowa

Sporadycznie na moim blogu pojawiają się recenzje czegoś innego niż tylko piwo. Oprócz herbat, wody chmielonej, czy też cydru, opisywałem również miód pitny "Chmielak"...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...