#390: ?/BERHET – Britke

Wielkanoc już za nami, więc trzeba zabrać się za recenzowanie kolejnych piw, bo tych ostatnio nagromadziło mi się naprawdę sporo. A wszystko przez to,...

#703: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Hop Fortune

Pilsner to styl klasyczny, który w pierwszej chwili kojarzy się nam z piwami czeskimi (w końcu miejscem narodzin pilsa w formie, którą dzisiaj znamy,...

#144: Browar Jana – Mañana

Myśląc o piwie pszenicznym wielu z nas automatycznie bierze pod uwagę bananowo-goździkowe weizeny. Jako klasyczny styl, piwa te trochę ucierpiały w starciu z nowofalowymi gatunkami...

#498: Browar na Jurze/PINTA & Bakunin – Warsaw Express

Odbywający się w Rosji tegoroczny mundial okazał się być dobrą okazją do nawiązania przez polskie browary kraftowe kontaktów z przedstawicielami rosyjskiej sceny rzemieślniczej. Kooperację...

#65: Browar w Grodzisku Wlkp. – Piwo z Grodziska

Mogłoby się wydawać, że piwna rewolucja w Polsce to przede wszystkim amerykański chmiel. Na szczęście są to jedynie pozory, ponieważ w naszym kraju dzieje...

#359: Kamionka/Czarnków – Konstancin z Dębowej Beczki

Do tej pory byłem przekonany, że jedynymi większymi browarami, które pokusiły się o użycie płatków dębowych (które są ciekawym substytutem leżakowania w drewnianych beczkach)...

#976: Nepomucen – Pollock

Lato zbliża się wielkimi krokami, chociaż póki co jakoś tego nie widać. Jak grzyby po deszczu będą zapewne pojawiać się piwa z dodatkiem owoców,...

#927: Frankfurter Brauhaus – Frankfurter Helles

Helles to jeden z najbardziej klasycznych niemieckich stylów. U naszych zachodnich sąsiadów, głównie w północnych landach, funkcjonuje on jeszcze pod inną nazwą - Vollbier....

#108: Browar na Jurze/PINTA – Brett IPA

Jeszcze nie tak dawno wyznacznikiem tzw. nowej fali w piwowarstwie były amerykańskie odmiany chmielu. Dziś, wśród browarów rzemieślniczych, przestało to być czymś wyjątkowym, dlatego...

#1060: Łańcut & Browar Trzech Kumpli – Demode

Browar Trzech Kumpli to pod względem jakości jeden z najstabilniejszych polskich browarów kraftowych w Polsce. Już nie pamiętam, kiedy jego piwo mnie zawiodło. Kraftowiec...

#401: Waszczukowe – Ruda Maruda Imperial

Powoli kończę recenzowanie zestawu piw, które otrzymałem od Browaru Waszczukowe, po tym jak uruchomili produkcję w swoim nowym browarze w Czarnej Białostockiej. Jak na...

#698: Kazimierz – Ela Under My Umbrella

Piwa z Browaru Kazimierz dwukrotnie pojawiały się na moim blogu. Opisywałem wówczas piwa, które miałem okazję spróbować podczas dwóch edycji Szczecin Beer Fest dzięki...

#654: Bytów/Rockmill – 2nd Anniversary

Swoje "urodziny", czyli kolejne rocznice rozpoczęcia działalności, browary świętują na różne sposoby. Niektórzy organizują okolicznościowe kranoprzejęcia, inni imprezy na terenie browaru, jeszcze inni wypuszczają...

#15: Pracownia Piwa – Crack

Dziś mija równo miesiąc od uruchomienia mojego bloga, z tej okazji - pomimo nie do końca wyleczonej infekcji układu oddechowego - postanowiłem zrecenzować piwo...

#194: Gościszewo/AleBrowar – Saint No More 2016

Ubiegły rok przyniósł nam całkiem sporo piw z dodatkiem kokosa - spróbować można było m.in. Milk Stoutu z serii Kuźnia Piwowarów 2016, Rokokoko z...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...