Premiera Gryfusa i odwiedziny 2 szczecińskich browarów [minirecenzje 629-639]

Sobotnia (11 maja) premiera nowego browaru kontraktowego ze Szczecina - nie mogłem przeoczyć tej okazji, aby po raz kolejny odwiedzić szczeciński multitap SŁODY. Niestety,...

#844: Fortuna – Komes Barley Wine

Dziś u mnie na dworze niezbyt gorąco, chociaż 21 stopni to chyba maksymalna akceptowalna przeze mnie temperatura powietrza. Korzystając z tego, że nie ma...

#1065: ?/Funky Fluid – Coconut Pastry Imperial Stout

Gdy polskie piwa kraftowe zaczęły się pojawiać w marketach i dyskontach, myślałem, że trafią tam pozycje ze stałej, podstawowej oferty browarów, a cała reszta...

#1158: Sady – Bohomazy

Dawno nie piłem dobrego west coasta. Znacznie częściej trafiają do mnie "ipki" w wersji hazy oraz double. Trochę mi się one przejadły, więc tym...

#11: Artezan – Mera IPA

Z uwagi na to, że byłem dzisiaj na siatkarskim szlagierze - meczu Ligi Mistrzyń Chemik Police-Eczacibasi Stambuł, który wygrał zespół z Polic. postanowiłem otworzyć...

#92: Wąsosz/Szałpiw – Buba Fest

Belgia jest kolebką wielu klasycznych stylów piwa, wiele z nich ma rodowód klasztorny. Spośród nich znaczna część charakteryzuje się całkiem sporą zawartością alkoholu. Najmocniejszym współczesnym tradycyjnie...

#663: Browar Zakładowy – Destruktor BA

Browar Zakładowy to jeden z tych browarów, z którego piwami mam niezłe doświadczenia, choć jak dotąd żadne mnie nie olśniło. Nie licząc quadrupla z...

#759: Amber – Chili Grand Imperial Porter

Jutro Święto Porteru Bałtyckiego, zainicjowane kilka lat temu przez Marcina "Masona" Chmielarza. Z roku na rok celebracja tego dnia staje się coraz popularniejsza. Do...

#246: Browar Łąkomin – Basior

Browar Łąkomin jeszcze do stycznia 2017 r. był uznawany za najmniejszy browar rzemieślniczy w Polsce - wtedy bowiem maleńka warzelnia o wybiciu 0,9 hl...

#878: PINTA – PINTA Deli Store #4 (Raspberry, Strawberry, Rhubarb)

Trend piw w stylu pastry sour nie ominął Browaru PINTA. Zresztą polskich browarów, które go zignorowały jest niewiele. Na rynku pojawiły się różne "pastry...

#180: Zarzecze/Solipiwko – NOMONO 3

Przeglądając dziś ostatnie recenzje na moim blogu zauważyłem, że dawno już nie sięgałem po IPA. Od razu więc zajrzałem do swojej szafki, pełniącej rolę...

#929: Maryensztadt – Darkness My Friend: DDH Imperial Black IPA

W grudniu ubiegłego roku Browar Maryensztadt ze Zwolenia obchodził swoje piąte urodziny. Z tej okazji wypuścił na rynek pięć piw - jedno z serii...

#921: Sady/Mentzen – Szlacheckie na Miodzie

Piwa miodowe kojarzą mi się z samym początkiem mojej przygody z poszukiwaniem coraz to ciekawszych piw. Był to mniej więcej rok 2010-2011. Pamiętam, jak...

#38: Pracownia Piwa – Dżok

Pracownia Piwa to browar, który powstał we wrześniu 2012 r. w podkrakowskiej Modlniczce. Jednak przez 3 lata jego działalności w moim regionie zdobycie ich piw...

#660: AleBrowar & MOVA Brewing Co. – Coconut Milk New England DDH IPA

AleBrowar dalej eksploruje temat podwójnie chmielonych new englandów. Jakiś czas temu jego "soczyste" DDH DIPA zrobiły wśród beer geeków sporą furorę. Dziś na moim...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...