#284: Wąsosz/Hopster – Dziad Mróz

Piwo, które dziś zrecenzuję, kupiłem już dawno, bo gdzieś na początku tego roku. Na rynku pojawiło się mniej więcej w tym samym czasie, co...

#509: Fortuna – Miłosław Warzy Śmiało: Sosnowe APA

Zbierane w maju młode pędy sosny to surowiec wykorzystywany głównie do produkcji syropów wspomagających leczenie przeziębienia oraz...

#370: Kamionka/Czarnków – Konstancin Żytnie niefiltrowane

Najbardziej znanym piwem świętej pamięci Browaru Konstancin było Konstancin Żytnie. Przez długi czas był to jedyny w Polsce roggenbier, czyli piwo żytnie w typie niemieckim....

#472: Maryensztadt – Projekt 30 #3

Browar Maryensztadt W styczniu ubiegłego roku ruszył z ambitnym projektem, nazwanym po prostu Projektem 30. Polega on...

#145: Pivionica – Fulir Tamno

Z tegorocznych wakacji w Chorwacji przywiozłem łącznie 9 butelek piwa, w tym 7 kraftowych. Minął już prawie miesiąc od powrotu do domu i aż...

#591: PERUN/Faktoria – Winchester

Piwo, którym dziś się zajmę - Winchester z Browaru Faktoria, swoją premierę miało już dawno, bo w...

#560: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Taura

Na podium organizowanego przeze mnie plebiscytu na Nowość Miesiąca znalazły się dwa piwa z Browaru Trzech...

#80: Browar Jana & Piwoteka – Fraszka Jana

To, że połączenie ostrości papryczek chili i czekolady jest jednym z ciekawszych, wiadomo od dawna. Ostrość pochodząca z kapsaicyny - substancji zawartej w ostrych...

#86: Jabłonowo/Manufaktura Piwna – Belfast

Piwo Belfast z Browaru Jabłonowo, obecnie sygnowane przez markę Manufaktura Piwna, pojawiło się na rynku prawie 20 lat temu, tj. w 1997 r. Jak...

#82: Widawa – Porter Bałtycki Wędzony 19º

Dostępne na naszym rynku portery bałtyckie, nazywane piwowarskim skarbem Polski, dzielą się na dwie kategorie - tj. na te, których ekstrakt wynosi mniej niż 21º...

#276: Nepomucen – Forest

Mateusz Kupracz, zanim przeszedł do Browaru Nepomucen, był piwowarem w Browarze Roch, którego większość piw nosi nazwy ras koni. Jednym z piw, które zrobiło...

#416: Bytów – Pils

W wywiadzie udzielonym dla strony WieleLiter.pl wspomniałem, że wg mnie piwa rewolucja w najbliższym czasie przypomni sobie o stylach klasycznych, a konsumenci coraz częściej...

#578: Brasserie de Rochefort – Trapistes Rochefort 10

Od ostatniego wpisu z cyklu Piwna Klasyka minęły już trzy miesiące. Jest to więc najwyższy czas, aby...

#552: BIAŁY – Kawowa Pokusa

Piwo, które Wam dziś przedstawię, musiało poczekać na swoją naprawdę długo - piwo dostałem jakoś jeszcze w...

Premiera “miodowego” Srogiego Niedźwiedzia [relacja]

Pośród lasów między Gorzowem Wielkopolskim a Dębnem zlokalizowany jest Pałacyk Łąkomin, czyli hotel, centrum konferencyjne, SPA oraz browar rzemieślniczy w jednym. Miejsce to odwiedziłem...

Popularne wpisy:

Ostatnio na Instagramie:

Relacje z imprez: