#675: Waszczukowe – Polish Pale Ale
Dwutygodniowy urlop nad polskim morzem, w czasie którego skończyły mi się zapasy ze sklepu specjalistycznego, był okazją do przetestowania piwnej oferty jednego z najpopularniejszych...
#129: Zagrebačka Pivovara – Ožujsko Amber
Chorwacja, w której bywam corocznie od 15 lat, do niedawna jawiła się jako piwna pustynia, na której można było napić się jedynie koncernowych, bezpłciowych...
#539: Browar na Jurze/PINTA & To Øl – Kwas Ny
Jednym z tegorocznych trendów, o których zaskakująco rzadko wspomina się we wszelakich podsumowaniach, jest wzrastająca liczba kooperacji międzynarodowych między naszymi rodzimymi browarami kraftowymi a...
#307: Gościszewo – Szeryf
Browar Gościszewo przed wybuchem piwnej rewolucji obok Browaru Amber był uważany za swego rodzaju światełko w tunelu, ponieważ oferował on wtedy ciekawsze niż koncerny...
#496: Amber – Grand Imperial Porter
Był rok bodaj 2008, gdy na półki polskich sklepów trafił Grand Imperial Porter z Browaru Amber. Aż trudno uwierzyć, że od tamtego momentu minęła...
#446: BeerLab/Wokanda – Świadek Incognito
Browar Wokanda, choć nie robi wokół siebie szumu, to jednak sukcesywnie powiększa swoje portfolio. Po serii piw nowofalowych, z których zrecenzowałem milk stout, coffee...
#676: Błonie/Kingpin – Rocknrolla
Browar Kingpin w tym roku świętuje pięciolecie swojej działalności. Aż trudno uwierzyć, że pierwsze dwa piwa ujrzały światło dzienne w 2014 r. Wśród debiutanckich...
#112: Fortuna – Miłosław Witbier
Browar Fortuna, który wielu osobom znany jest głównie z lagerów aromatyzowanych (np. Fortuna Wiśniowa, Fortuna Mirabelka, Fortuna Czarne), jakiś czas temu sięgnął po style...
#3: Bartek/Doctor Brew – Sorachi Ace Single Hop IPA
Ekstrakt: 16%
Alk. obj.: 6,2%
IBU: 71Data przydatności: 17.01.2016 r.Kolor: Złote, mętne.
Piana: Dość obfita, redukuje się do obrączki i wysp
Zapach: Słodkie owoce, trochę kokosa, trochę karmelu.
Smak: Pełny,...
#151: Fortuna – Komes Russian Imperial Stout
Dziś (tj. 3 listopada) w piwnym świecie obchodzimy Międzynarodowy Dzień Stoutu (ang. International Stout Day). Po raz pierwszy ten dzień celebrowany był w USA...
#454: Maryensztadt – Belgijka na Trzecim
Jakkolwiek browary dość dobrze opanowały warzenie piw mocno chmielonych, czy też risów i innych barrel ejdży, to ze stylami belgijskimi już tak różowo nie...
#299: ?/Piwojad – Ametyst
Czekolada i kokos - to połączenie jest wielce ciekawe i wielu z Was pewnie jednoznacznie skojarzy się z batonem Bounty. A co jeśli by...
#245: Kormoran – Rosanke 2017
Browar Kormoran już jakiś czas temu wyrósł na lidera wśród polskich średniej wielkości browarów. Cała seria Podróży Kormorana (Czech Pils czeka na swoją kolej...
#293: Maryensztadt/Browar Fuzja – Transfuzja
Nie lubię hibiskusa. Właśnie kwaśno-cierpki smak jego kwiatów sprawia, że szerokim unikam wszelkie herbatki owocowe, w których najczęściej znajdziemy ten składnik. Jego intensywny smak...
#418: Świdnica – Endemit
Z Browarem Świdnica nie miałem dotąd styczności. Prawdę mówiąc, to w sumie nawet niewiele o nim słyszałem aż do czasu, gdy pochwalił się na...