#389: ?/Inne Beczki – Kiwi Kiwi Kiwi
Kiwi w piwie kojarzy mi się przede wszystkim z rewelacyjnym Kociambrem z Browaru Szałpiw, którego recenzja jest zresztą na moim blogu. Tam ten owocowy...
#653: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Les Cassis Fous (Szalone porzeczki)
Przy okazji wczorajszego live'a Lekko pod Wpływem prowadzonego przez dwóch blogerów - Łukasza Matusika z bloga Piwolucja.pl oraz Bartka Nowaka z bloga Małe Piwko...
#419: Bytów/Rockmill – Going Dark Wild Turkey BA
Browar Rockmill rozszalał się w ciemnych mocnych piwach - ostatnio zapowiedziany został Oblivion, czyli imperialny porter bałtycki o ekstrakcie 23° Plato, z dodatkiem płatków...
#722: Zarzecze/PINTA – IIPPAA
Double/imperial IPA to jeden z tych stylów, które na przestrzeni lat od wybuchu piwnej rewolucji w Polsce, wyraźnie ewoluował. Początkowo podwójne ipy były ciężkie,...
#757: Browar Bury – Sweet Stout Kawa i Tonka
No i przyszedł czas na ostatnie piwo z zestawu, jaki otrzymałem już jakiś czas temu od Browaru Bury. Zostawiłem sobie je na koniec, ponieważ...
#761: Fortuna – Komes Imperial IPA
Seria piw Komes z Browaru Fortuna liczy już 10 piw, na stałe wpisując się do portfolio miłosławskiego producenta. Składa się ona z samych mocarzy...
#5: Zodiak/Raduga – Holy Mountain
Pierwsze na moim blogu piwo z Browaru Raduga (choć kilka piw z tego browaru już wcześniej piłem). Tym razem padło na Holy Mountain -...
#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer
Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...
#607: Profesja – Car Jura Whisky BA
Czwartym i ostatnim - po Szoferze, Pilocie oraz Bartniku - piwem, które otrzymałem w przesyłce od Browaru Profesja, jest Car Jura Whisky BA. Zostawiłem...
#858: PINTA – Mini Maxi Red
Kraftowe piwa bezalkoholowe trafiły do sklepów znanej niemieckiej sieci na L. I bardzo dobrze! To bardzo dobra szansa na to, aby konsument, który na...
#1171: Widawa – Red Cloud
Rzadko coś ostatnio sięgam po IPA i w sumie nie wiem dlaczego. Być może jest to kwestia tego, że gros z nich jest trochę...
#1097: Heller-Bräu Trum – Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen
Piwo pszeniczne w typie bawarskim, znane też jako weizen, jest kojarzone jako łatwy odbiorze trunek o aromacie bananów oraz goździków. Znany z warzenia kultowych...
#293: Maryensztadt/Browar Fuzja – Transfuzja
Nie lubię hibiskusa. Właśnie kwaśno-cierpki smak jego kwiatów sprawia, że szerokim unikam wszelkie herbatki owocowe, w których najczęściej znajdziemy ten składnik. Jego intensywny smak...
#179: Wąsosz/Hopster – Rudolf
Szczeciński browar kontraktowy Hopster sprawił nam ostatnio niemałą niespodziankę - wypuścił na rynek praktycznie jednocześnie aż trzy piwa: porter bałtycki, risa oraz ciemne ejl...
#586: ?/Szpunt – Coffeecup
Wśród bogactwa używanych przez browary dodatków, kawa wciąż cieszy się bardzo dużą popularnością. Najczęściej spotkać go można w piwach ciemnych, co dodatkowo podbija i...