#246: Browar Łąkomin – Basior

Browar Łąkomin jeszcze do stycznia 2017 r. był uznawany za najmniejszy browar rzemieślniczy w Polsce - wtedy bowiem maleńka warzelnia o wybiciu 0,9 hl...

#990: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Misty

Dziś piwa typu new england IPA stały się w polskim krafcie codziennością. Historia tego stylu zaczęła się mniej więcej w 2016 r., gdy za...

#459: AleBrowar – Hula Hop

Kolendra w piwie kojarzy się nam zwykle z witbierami. No, ewentualnie jeszcze z gose. Tymczasem jest ona składnikiem również hybrydowego stylu, jakim jest white...

#165: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Milk Stout

Tegoroczna Kuźnia Piwowarów zbliża się już ku końcowi - na rynek trafiło właśnie ostatnie piwo z edycji 2016, czyli Rauchbier. Tymczasem w szkicach mojego...

#191: Pravda – Frau Ribbentrop

Na moim blogu staram się raczej nie tykać polityki, jednak nie zawsze się tak da, głównie za sprawą różnych kontrowersyjnych pomysłów, czy to polityków...

#757: Browar Bury – Sweet Stout Kawa i Tonka

No i przyszedł czas na ostatnie piwo z zestawu, jaki otrzymałem już jakiś czas temu od Browaru Bury. Zostawiłem sobie je na koniec, ponieważ...

#608: Doctor Brew – Experimental American IPA

Od rozpoczęcia przez Doctor Brew warzenia w Browarze Lwówek, minęło już kilka miesięcy. Jest to więc najwyższa pora, aby sprawdzić, jak wygląda forma produkowanych...

#724: Browar Bury – Vermont IPA

Kolejnym debiutantem w dziale "Recenzje" mojego portalu jest Browar Bury, który przysłał niedawno sześć swoich piw opakowanych w bardzo ładne, drewniane (nie ma lipy...

#411: Łąkomin – Srogi Niedźwiedź Mead BA

Jak już wczoraj pisałem, w czasie tegorocznej majówki miałem okazję odwiedzić Pałacyk Łąkomin i tamtejszy browar rzemieślniczy. A wszystko z okazji premiery pierwszego w...

#463: Browar na Jurze/PINTA – Bawarka

Piwo pszeniczne - mimo że stylów piwa, do których używa się pszenicy (czy to w formie słodu, czy też niesłodowanej lub płatków) jest naprawdę...

#841: Boon – Oude Geuze Boon

Imieniny to dobry czas, żeby wyciągnąć coś dobrego. Zawczasu zaopatrzyłem się w kilka (dokładnie pięć) butelek dobrze znanych i cenionych trunków typu lambik. Tak,...

#969: ReCraft/Mentzen – Chmiel Tropików

Do recenzji tego piwa zabieram się mniej więcej od Wielkanocy. Otrzymałem je bowiem w "darach losu" mniej więcej w połowie marca. Dziś mamy końcówkę...

#1091: Zarzecze/BIRBANT – Wulver

W minioną sobotę minęło dokładnie sześć lat od uruchomienia strony internetowej Chmielnika Jakubowego, która obecnie przeobraziła się w całkiem spory portal informacyjny. Z tej...

#1157: Nepomucen – Aleksander

Upalne dni nie sprzyjały u mnie degustacji mocniejszych piw - nie miałem też weny twórczej do pisania recenzji, przez co zrobiło mi się trochę...

#1159: PINTA Barrel Brewing – Nobility

Browar PINTA Barrel Brewing to jeden z najgłośniejszych debiutów ubiegłego roku. W odróżnieniu od "matczynej" PINTY browar ten powstał, aby produkowano w nim piwa...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...