955: Bytów/Widmo – Pierwsza Poprawka

Jak pewnie zauważyliście, dość regularnie staram się sięgać po piwa z browarów, które jeszcze u mnie nie gościły. Ostatnio wpadłem na małe zakupy do...

#954: Brofaktura – 26° Imperial Vanilla Coffee Milk Stout

Restauracyjny Browar Brofaktura z Siedlec przysłał mi ostatnio sporo dobroci. W przesyłkach znalazło się miejsce zarówno na style klasyczne, jak i bardziej nowofalowe -...

#953: ReCraft/Mentzen – Filozofia XD

Żytnie piwa typu roggenbier to w Polsce rzadkość. Ba, nawet w ich ojczyźnie - Niemczech - trafić na nie ciężko. Zresztą wystarczy spojrzeć na...

#952: Berliner Kindl Schultheiss – Berliner Kindl Weisse Das Original

Berliner weisse to jeden z nielicznych lekkich i kwaśnych niemieckich gatunków piwa. Jest idealne na lato, chociaż obecnie pogoda na zewnątrz nie napawa optymizmem...

#951: Maryensztadt/Monkey – Hop K.O.!

Browar Monkey do tej pory nie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym - aż do dziś :). Dzięki nadesłanym mi przez sklep internetowy Kraftowe.com, mam...

#950: Green Head – Green Experiment

Recenzja piwa Green Experiment z Browaru Green Head opiera się na mojej pierwszej degustacji po przechorowaniu COVID-19. Wówczas nie byłem jeszcze pewien, czy w...

#949: Łąkomin – Basior na dzikim torfowisku

Uff, na szczęście dość szybko odzyskałem po COVIDzie smak i węch. Może zmysły te nie są jeszcze w takiej formie jak przed zakażeniem koronawirusem,...

#948: Brofaktura – Dortmunder Export

Wadą piw niepasteryzowane są ich krótkie terminy przydatności do spożycia. Gdy ponad dwa tygodnie temu degustowałem piwo Dortmunder Export z Browaru Brofaktura, miałem zamiar...

#947: Maryensztadt – Darkness My Friend: Chocolate Cherry Cream Stout

Powoli wracam do życia po COVIDzie, który to był przyczyną pustek na portalu przez ostatnie dwa tygodnie. Nie przechodziłem tej choroby w sposób jakiś...

#946: Heller-Bräu Trum – Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock

Piwa dymione to coś, co się kocha lub nienawidzi. Ja zdecydowanie jestem w tej pierwszej grupie. Bardzo ubolewam, że różnego rodzaju rauchbiery w Polsce...

#945: Brofaktura – Polish Pale Ale: Zula

Muszę przyspieszyć z degustacją piw z Brofaktury. Są one niepasteryzowane, więc powoli zbliża się już ich termin przydatności do spożycia. A, że jakiś czas...

944: Błonie/Hopito – Skate Zone

Zazwyczaj nie kupuję oczami. Piszę "zazwyczaj", bo akurat tym razem temu uległem. Uznałem bowiem, że dzisiejsze piwo - a będzie nim Skate Zone z...

#943: Zarzecze/Funky Fluid & Piwoteka – Funk Around: Funkoteka^2

Rok 2020 był rokiem powrotu do west coastów. Oczywiście nadal mieliśmy zalew różnego rodzaju "hejzi ipek", ale oldschoolowe west coasty zaczęły pojawiać się wyraźnie...

#942: Łąkomin – Basior na Karaibach

Browar Łąkomin specjalizuje się w mocnych piwach, których kilka rodzajów - m.in. porter bałtycki, imperialny stout, quadrupel, czy barley wine - ma w swojej...

#941: Maryensztadt – Nevermind vol. 9

Maryensztadtowa seria Nevermind liczy już 9 piw. Ja do tej pory spróbowałem tylko jednego z nich. No, ewidentnie nie idzie mi regularne śledzenie oferty...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...