#1178: Browar Stu Mostów & Amundsen – ART+ 34 Imperial Pastry Stout Cheesecake
Tydzień bez recenzji na Portalu o Piwie? Nie można do tej sytuacji dopuścić ;). Ostatnio jestem mocno zapracowany, ale wiele wskazuje na to, że...
#712: Gryf/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Double Victory
Jesteśmy na półmetku serii wpisów o piwach dostępnych w ofercie Browaru Mistrzowie Smaku. Do tej pory opublikowałem trzy recenzje: Tea Valley, Hop Fortune oraz...
#72: Browar w Grodzisku Wlkp. – Bernardyńskie
Dziś na moim blogu trzecie (po Piwie z Grodziska oraz po Bernardyńskim Ciemnym) piwo uwarzone przez Browar w Grodzisku Wielkopolskim, który nie tak dawno został przejęty...
#1032: Zarzecze/Kingpin – Mantra
Browar Kingpin słynął niegdyś z umieszczanej na etykietach charakterystycznej świni w różnych kreacjach. Tamte projekty miały dość interesującą, jakby turpistyczną kreskę. Mogło się to...
#1023: PINTA & Maltgarden – Cocoa More Cocoa More Cocoa
Z piw typu pastry najbardziej podchodzą mi imperial pastry stouty. Ich główną zaletą jest to, że nie trzeba wcale miliona różnych aromatów, aby osiągnąć...
#83: Wąsosz/Raduga – Kazek American Pale Ale
Dziś na blogu chciałbym Wam zaprezentować jedną z ostatnich nowości z Browaru Raduga - american pale ale o nazwie Kazek. Piwo to powstało w...
#1110: Lubrow – I’m not Pastry (red)
Nie tak dawno narzekałem na to, w jakim kierunku ewoluowały pastry stouty, które bardzo często są przeładowane dodatkami i całe piwo staje się tym...
#535: Sady/Minister – Lucky Ghost
Piwa w stylu IPA - z uwagi na intensywne chmielenie, które z czasem zanika - należy pić jak najświeższe. W związku z tym niektóre...
#681: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2019: Black IPA
Jakoś nie mam szczęścia do warzonych przez Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy piw z konkursu Kuźnia Piwowarów. Jeszcze nigdy nie udało mi się spróbować wszystkich...
#1027: Artezan – Elektrolit
Lubię gose, czyli niemieckie kwaśne piwa z dodatkiem soli oraz (zazwyczaj) kolendry - szczególnie te tradycyjne, bez zbędnych dodatków. Niestety ciężko takie piwo obecnie...
#467: Zodiak/Faktoria – Baron Friedrich
Piwa pszeniczne kojarzą się nam z nutami bananów i goździków. Nie jest to jednak zasługa samej pszenicy, ale odpowiednio dobranych drożdży. Stąd też biorą...
#482: Browar Stu Mostów & De Molen – Art+18
Z holenderskim Browarem De Molen miałem już kilka razy do czynienia, a ostatnio głównie za sprawą kooperacji z polskimi browarami. Zaczęło się chyba od...
#257: Lwówek – American Wheat
Browary Regionalne Jakubiak nie mają ostatnio dobrej prasy. Co rusz w branży słychać o nierównej, a bardzo często słabej formie piw BRJ, choćby Jankesa...
#7: Browar na Jurze/Pinta – Havana Stout
Wczoraj miałem okazję spróbować w pubie* piwa, które miało swoją premierę w październiku jako PINTA Miesiąca - Havana Stout. Browar PINTA określa to piwo...
#813: Recraft/Rockmill & Rebrew – Born from Corn
Browar Rockmill polubił dodawanie kukurydzy do swoich IPA. Kukurydzy, która przez browarników do niedawna była traktowana jako surowiec, którego zadaniem jest obniżenie kosztów produkcji...























