#1068: Profesja – Śnieżynka (Christmas Edition)

No i święta już za nami. Miałem zamiar zająć się kolejnym piwem świątecznym jeszcze przed Wigilią, ale jakoś nie wyszło. Temat ten więc będę...

#231: Rügener Insel-Brauerei – Seepferd

Po recenzji malzweina z Browaru Okrętowego jeszcze przez chwilę pozostanę w klimatach niemieckich. Tym razem nie zajmę się jednak kolejnym stylem wywodzącym się z...

#39: Kormoran – Miodne

Gdy w 2012 r. na poważnie rozpoczynałem swoją przygodę z piwem, dużą popularnością cieszyły się piwa miodowe. Wielu z ówczesnych obserwatorów rynku prognozowało, że...

#693: Witnica/Smaki Podhala – Giewońciak

Dziś na tapecie piwo - Giewońciak uwarzony dla Smaków Podhala, które swoją nazwą obecnie może kojarzyć się z niedawnymi tragicznymi wydarzeniami na szczycie Giewontu,...

#939: Green Head – I’m Blue

Przez ostatnie dwa tygodnie zrecenzowałem całkiem sporą grupkę lagerów - głównie za sprawą Święta Porteru Bałtyckiego, ale nie tylko. Jako, że "ramówka" recenzji na...

#150: St.Peter’s – Cream Stout

150 recenzja na moim blogu to dobry moment po sięgnięcie po coś ciekawszego. Piwa zagraniczne pojawiają się u mnie stosunkowo rzadko, chociaż i tak...

#139: Gościszewo/AleBrowar – Roo Ride

Po oficjalnym ogłoszeniu przez ekipę AleBrowaru informacji o tym, że są w trakcie budowy browaru, a raczej już na etapie jego wyposażania, przypomniałem sobie, że...

#185: Bytów/Faktoria – Chinatown

Kojarzycie taki owoc jak cytryniec chiński? Zapewne nie, ale nie martwcie się, bo ja też do niedawna go nie znałem :). Zmieniło się to za...

#535: Sady/Minister – Lucky Ghost

Piwa w stylu IPA - z uwagi na intensywne chmielenie, które z czasem zanika - należy pić jak najświeższe. W związku z tym niektóre...

#734: Inne Beczki – Sleeping Car Porter

Robiąc research do dzisiejszej recenzji, trafiłem na małą zagwozdkę. Otóż po wpisaniu nazwy piwa, którym się dziś zajmę - Slepping Car Porter z Browaru...

#473: Maisel & Friends – Citrilla

Fantastyka - zarówno fantasy, jak i sci-fi - to mój ulubiony gatunek literacki. Jedną z pierwszych pozycje, która wciągnęła mnie w ten świat była...

#29: Wąsosz/Hopster – Indiana

Dziś piwo z założonej niedawno szczecińskiej inicjatywy kontraktowej Hopster, która została założona m.in. przez właścicieli sklepu specjalistycznego Elysium ze Szczecina. Indiana, bo o nim...

#350: Kamionka/Golem – Etz Chaim Lite

Wśród piw, które wywarły na mnie największe wrażenie w ubiegłym roku, były niewątpliwie i niespodziewanie lekkie kwasy z Browaru Golem - Naftali oraz Sour...

#887: Łąkomin – Dziki Dzik Mead BA

Police - miasto, w którym mieszkam, boryka się ostatnio z pewnym problemem, a mianowicie z odwiedzającymi tereny miejskie dzikami. I jest to problem cały...

#184: Broumov – Opat Svetlý Ležák

Trochę ponad dwa miesiące temu miałem okazję degustować świetnego, intensywnie nachmielonego pilsa, rodem prosto z Czech - Opat Bitter Premium Extra Chmelené Pivo. Dziś chciałbym...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...