#1008: Brofaktura – Polish Hazy IPA
Zaczynam coraz lepiej rozumieć, dlaczego obecnie polskie browary kraftowe tak bardzo stronią od braku pasteryzacji. I nie chodzi mi wcale o ryzyko przegazowania dofermentującego...
#775: Błonie/Brewery Hills – Nelson
Browar Brewery Hills całkowicie zrezygnował z butelek na rzecz puszek. Ba, co chwilę wypuszczają nowe piwa - wręcz ciężko nadążyć za kolejnymi premierami. Tym...
#213: Bytów/Olimp – Bacchus
Browar Olimp już od dłuższego czasu jest obecny na naszym rynku. Choć na moim blogu pojawiło się już ponad 200 opisów piwa, to browar...
#431: Tenczynek – „P” Milk Stout
Ciemne piwa wielu osobom kojarzą się z trunkiem mocnym i słodkim. Jak już zapewne wiecie z lektury mojego bloga, wcale tak być nie musi....
#679: Nepomucen/Gwarek – Na Horyzoncie
American pale ale to styl znany każdemu, kto choć trochę interesuje się nowofalowym piwem. Obecnie jest to już stały punkt oferty browarów kraftowych. Niezbyt...
#954: Brofaktura – 26° Imperial Vanilla Coffee Milk Stout
Restauracyjny Browar Brofaktura z Siedlec przysłał mi ostatnio sporo dobroci. W przesyłkach znalazło się miejsce zarówno na style klasyczne, jak i bardziej nowofalowe -...
#164: Zodiak/Inne Beczki – Pop Up Gose #2
Jeszcze do niedawna kupić w Polsce gose było bardzo trudno. Obecnie sytuacja ta diametralnie się zmieniła, co zresztą widać choćby u mnie na blogu,...
#1158: Sady – Bohomazy
Dawno nie piłem dobrego west coasta. Znacznie częściej trafiają do mnie "ipki" w wersji hazy oraz double. Trochę mi się one przejadły, więc tym...
#136: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Summertime
Jakoś nie mam szczęścia do piw z Browaru Hopkins, warzącego w Starym Browarze Kościerzyna. Póki co na blogu pojawiły się 3 z nich i...
#862: Warsztat Piwowarski – RISzard III
Imperialne stouty - podobnie jak "ipy" - mocno przez ostatnie lata ewoluowały. Od palonych, intensywnie goryczkowych, risy obecnie przeszły w piwa słodkie, czekoladowo-kawowe, do...
#367: Profesja/wBrew – Berlin-Air Weisse
Berliner weisse to jedno z ciekawszych piw zaliczanych do niemieckiej klasyki. Dzięki wysokiej kwasowości oraz niskiej zawartości alkoholu jest też świetnym napojem na lato,...
#1111: Brofaktura – Oat Cream Hazy IPA #002
Stęskniliście się za recenzjami hejzi ipek? ;). Przyznam się, że ja nieszczególnie. Mimo to nie chciałem, aby dzisiejsze piwo się przeterminowało - a jako...
#323: Księży Młyn/Piwoteka – Miasto Kominów
Browar Piwoteka z Łodzi specjalizuje się w piwach dziwnych. To właśnie za jego przyczyną polscy beer geecy mogli spróbować piwa z wędzonym i surowym...
#1161: Sady/Madame Barrel – Natalie Taboo
Cały czas nie mogę wejść w tryb pracujący - miały być regularne recenzje, ale póki co średnio mi to wychodzi :P. Dziś zrobię ku...
#753: Nepomucen/Browar Odrzański – Kapitan
Gdy w połowie grudnia zadebiutował na Chmielniku Jakubowym Browar Odrzański, degustację mocno zepsuł obecny w Rusałce diacetyl. Dziś inicjatywa Krzysztofa Czechanowskiego będzie mieć szansę...



















