#396: Pracownia Piwa – Dark Side of The Milk
Milk stoutów Ci u nas dostatek - jest to jeden z tych stylów, które świetnie sprawdzają się jako "entry level". A wszystko za sprawą...
#704: Wąsosz/Chmielologia – Sesyjne IPA
Gluten to słowo, które jeszcze nie tak dawno miało fatalną prasę - wręcz stało się synonimem niezdrowego żywienia. A tak naprawdę substancja ta jest...
#469: Łąkomin – Belgijski Byk na Torfowisku
Od recenzji ostatniego "barrel ejdża", czyli piwa leżakowanego w beczce, upłynęło sporo wody w Odrze. Są to zwykle piwa mocniejsze, jednak panujące ostatnio upały...
#378: BeerLab/Inne Beczki – Cherry Elephant
Wiśnie w piwie kojarzą mi się głównie z belgijskimi kriekami, czyli wiśniowym wariantem lambika. No, może jeszcze z kormoranową Wiśnia w Piwie. Sam ten...
#152: Wąsosz/Whisker.beer – Whisker „B”
Whisker.beer to naprawdę bardzo ciekawy projekt, za którym stoi Marcin Ostajewski, główny technolog Browaru Wąsosz - i to z kilku powodów. Interesujące są zarówno...
#1149: Brewdog Germany – Elvis Juice
W Niemczech, w kolebce piwnej klasyki, kraft łatwo nie ma. Dlatego też decyzja amerykańskiego Stone'a o otwarciu browaru w Berlinie była dużym wydarzeniem. Jak...
#92: Wąsosz/Szałpiw – Buba Fest
Belgia jest kolebką wielu klasycznych stylów piwa, wiele z nich ma rodowód klasztorny. Spośród nich znaczna część charakteryzuje się całkiem sporą zawartością alkoholu. Najmocniejszym współczesnym tradycyjnie...
#999: ?/Hopito – Barrels Time #1
Pitne miody to obecnie - obok piwa - moje ulubione trunki. Coraz częściej po nie sięgam poszukując nowych smaków. Polskie miodosytnie rzemieślnicze poczynają sobie...
#269: Piekarnia Piwa/Piwowar – Ścięta Głowa
Sporadycznie na moim blogu pojawiają się recenzje czegoś innego niż tylko piwo. Oprócz herbat, wody chmielonej, czy też cydru, opisywałem również miód pitny "Chmielak"...
#355: Profesja/wBrew – American Lag-Air
Jak już wspominałem, dziś w szczecińskim The Office organizowane jest kranoprzejęcie Browaru wBrew. Z tej okazji - jako, że parę dni temu od jego...
#1181: ?/Brokreacja – Meet The Barrel #1: Pure Oak
Przy leżakowaniu piw w dębowych beczkach, browary zazwyczaj sięgają po te, w których wcześniej dojrzewały inne alkohole - głównie destylaty. Cały czas furorę robią...
#820: Browar Śląski Alternatywa – 8#2 Saison
Browar Śląski Alternatywa dość regularnie przewija się we wpisach z cotygodniowej serii Wieści Tygodnia. Faktycznie, swoje piwa wypuszcza on dość regularnie - według informacji...
#525: Łańcut – Das Is Kwass (z owocami)
Berliner weisse to jeden z najbardziej charakterystycznych niemieckich stylów piwa. Jest to trunek lekki i intensywnie kwaśny, przez co jest to świetny trunek na...
#553: Browar Jana/Funky Fluid – Gonna Be Late
W wielu miejscach w internecie można przeczytać różnego rodzaju podsumowania ubiegłego roku w polskim krafcie. Znaleźć w nich można m.in. zestawienia najlepszych debiutów 2018...
#508: BIAŁY – Bursztynowa Pasja
Wiele wskazuje na to, że w tym roku padnie rekord pod względem liczby otwartych nowych browarów - do jego pobicia brakuje już bodaj tylko...



















