#160: Marysia/Brokreacja – The Gravedigger (blend barrel aged)

Choć dopiero co świętowałem rok Chmielnika Jakubowego na Facebooku degustując Łódź i Młyn, pojawiła się kolejna okazja do sięgnięcia po mocniejsze piwo :). A...

#159: De Molen & Piwoteka – Łódź i Młyn

Dziś mija dokładnie rok, odkąd uruchomiłem na Facebooku profil o nazwie Chmielnik Jakubowy, na którym przez niespełna 3 miesiące zamieszczałem dość lakoniczne opisy degustowanych...

#158: Bura Brew – Tornado IPA

W Chorwacji byłem 15 razy. Jedynym regionem, który nie został przez te 15 lat przeze mnie odwiedzony, jest najdalej na północ wysunięty duży półwysep...

#157: Gryf/Brokreacja – F*ck the boundaries

Trzecia edycja wrocławskiego festiwalu Beer Geek Madness, która odbyła się we wrześniu ubiegłego roku, zaowocowała kilkoma ciekawymi premierami. Jedną z nich było mocno chmielone,...

#155: Browar na Jurze/PINTA – Table Brett

Zapewne wielu z Was drożdże ze szczepu Brettanomyces kojarzy z kwaśnymi piwami. Otóż okazuje się, że nie jest to regułą i nie zawsze dzikusy produkują kwaśność podczas...

#154: Bednary & Jabeerwocky – Jormungandr

Dziś na blogu chciałbym Wam zaprezentować piwo, które ma spory potencjał do bycia przekleństwem dla tych, którzy po kilku kolejkach w lokalu próbują je zamówić. Trudne...

#153: Zmajska Pivovara – Hoppy Wheat

Póki co, z kraftowych piw Chorwacji największe wrażenie wywarł na mnie Porter ze Zmajska Pivovara, którego recenzja pojawiła się pod koniec września. Jak już...

#152: Wąsosz/Whisker.beer – Whisker „B”

Whisker.beer to naprawdę bardzo ciekawy projekt, za którym stoi Marcin Ostajewski, główny technolog Browaru Wąsosz - i to z kilku powodów. Interesujące są zarówno...

#151: Fortuna – Komes Russian Imperial Stout

Dziś (tj. 3 listopada) w piwnym świecie obchodzimy Międzynarodowy Dzień Stoutu (ang. International Stout Day). Po raz pierwszy ten dzień celebrowany był w USA...

#150: St.Peter’s – Cream Stout

150 recenzja na moim blogu to dobry moment po sięgnięcie po coś ciekawszego. Piwa zagraniczne pojawiają się u mnie stosunkowo rzadko, chociaż i tak...

#149: Browar Stu Mostów & BRLO – ART+ 8

Nie tak dawno, bo trochę ponad 10 dni temu, miałem okazję po raz pierwszy opisać na moim blogu piwo uwarzone w Browarze Stu Mostów....

#148: Księży Młyn/Browar Okrętowy – Olander

Szczecin ponoć leży nad morzem - przynajmniej tak uważa jakieś 3/4 Polski ;). Choć do Morza Bałtyckiego ze Szczecina drogą jest jakieś 100 km,...

#147: Kabinet – Single Hop Citra (IPA Style)

Serbia, choć leży w samym centrum Europy Środkowo-Wschodniej, pod względem piwnym dla Polaków jest raczej krajem egzotycznym. Zapewne mało kto z Was potrafi wymienić jakiekolwiek serbskie...

#146: Browar Zamkowy w Cieszynie – Witbier Cieszyński

Wczoraj, tj. 20 października, Browar Zamkowy w Cieszynie ogłosił, że na rynek wypuszcza piwo o początkowo tajemnicznej nazwie Witbier Red. Jak się okazało nowym...

#145: Pivionica – Fulir Tamno

Z tegorocznych wakacji w Chorwacji przywiozłem łącznie 9 butelek piwa, w tym 7 kraftowych. Minął już prawie miesiąc od powrotu do domu i aż...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...