#719: PERUN – Leśne Runo (agrest, czarna porzeczka)

O tej porze roku leśne runo kojarzyć się pewnie może z dodatkiem grzybów, ewentualnie - z żurawiną. A właśnie piwo o tej nazwie -...

#872: Gościszewo – Ogród Mistrza

Po kilkudniowym urlopie nad jeziorem Siecino wracam do recenzowania piw. Dziś styl, który idealnie pasuje do kończącego się lata (astronomicznego i kalendarzowego) - wywodzący...

#816: Incognito – Salvador

Spośród nowofalowych odmian chmielu w tym sezonie króluje Sabro. Jest nowa odmiana, która do tej pory była dostępna na rynku jako eksperymentalna pod nazwą...

#797: Błonie/Brewery Hills – Free For Me

Wśród bezalkoholowych piw kraftowych cały czas na szczycie mojej prywatnej klasyfikacji jest Miłosław Bezalkoholowe IPA z Browaru Fortuna. Wciąż szukam polskiego piwa, które by...

#226: Gryf/Piwojad – Sir Barley

Angielskie style piwa przez beergeeków są często traktowane po macoszemu i to pomimo tego, że naprawdę spora część nowofalowego piwowarstwa bazuje na tym, co...

#1154: PINTA – PINTA Classics: Belgian Abbey Single

Belgijskie piwa klasztorne kojarzą się nam zazwyczaj z trzema stylami: dubblem, triplem oraz quadruplem. Zdecydowanie mniej znanymi piwami są belgian single, czyli najlżejsze oraz...

#991: Nepomucen/Karczewski – Degustator

Degustować - słowo to pojawia się tu na portalu w różnych formach i konfigurować. Na szczęście za wszelką cenę staram się unikać sformułowania "piwo...

#724: Browar Bury – Vermont IPA

Kolejnym debiutantem w dziale "Recenzje" mojego portalu jest Browar Bury, który przysłał niedawno sześć swoich piw opakowanych w bardzo ładne, drewniane (nie ma lipy...
Dva Klasa

#272: Pivovara Medvedgrad – Dva Klasa

Zaczynam tegoroczną serię wpisów z recenzjami piw chorwackich. W tym roku okazało się, że w Chorwacji z kraftem jest coraz lepiej i piwa rzemieślnicze...

#518: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kord Whiskey BA (po terminie)

Rzadko piję dwa razy to samo piwo. Czasem jednak robię wyjątki - tak było m.in. z piwem Kord Whiskey BA z Browaru Jan Olbracht...

#105: Sulimar (Cornelius) – Triple Blond

Tak zwane browary regionalne na moim blogu pojawiają się dość rzadko. Jest to spowodowane przede wszystkim tym, że dość rzadko wypuszczają nowości, a większość...

#110: Artezan – Pacific Pale Ale

Mimo, że od wybuchu piwnej rewolucji minęło zaledwie 5 lat (tak, Atak Chmielu z PINTY obchodzi w tym roku 5 urodziny), to pośród polskich...

#1036: ?/Bespoke – Butonierka

Butonierka - większość z nas o tym słyszała, ale nie każdy wie, po co ona jest i jak ją wykorzystać. Ba, niektórzy błędnie słowem...

#1032: Zarzecze/Kingpin – Mantra

Browar Kingpin słynął niegdyś z umieszczanej na etykietach charakterystycznej świni w różnych kreacjach. Tamte projekty miały dość interesującą, jakby turpistyczną kreskę. Mogło się to...

#113: Kormoran – Kłos Wielozbożowy

Kormoran jest obecnie najbardziej cenionym przeze mnie browarem regionalnym. Jego ekipa nie boi się eksperymentów (vide seria Podróże Kormorana, czy też recenzowane na blogu...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...