#1143: Profesja – Pirat
Mamy środek lata, chociaż na szczęście upałów póki co u mnie większych nie ma. Zdarzyło się kilka cieplejszych dni, ale obecnie jest - jak...
#1162: Łańcut & PINTA – K: Full Light
Piwo, którym się dzisiaj zajmę, początkowo trafiło do sprzedaży pod inną nazwą, a mianowicie: Kryształ: Jasne Pełne. Szybko jednak okazało się, że prawa do...
#182: Pracownia Piwa & Podgórz – Baran z Jajem
Po dzisiejszej recenzji zapewne pojawią się głosy, że... odgapiam od Kopyra. Prawda jest jednak inna, bowiem kolejność porterowych degustacji na ten tydzień w ramach...
#397: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Imperial Porter
Ależ ten czas szybko leci - mija już miesiąc odkąd recenzowałem Imperial Stout z Browaru Jan Olbracht Rzemieślniczy, od którego jakiś czas temu dostałem...
#453: Bytów & Rockmill – „R”
Trzecim piwem z kooperacyjnej serii sześciu piw, uwarzonych wspólnie przez browary Bytów oraz Rockmill, których nazwy razem złożą się na wyraz "PORTER", jest "R"....
#979: Kormoran – Porter Warmiński z wiśniami
Browar Komoran pojawiał się ostatnio na portalu Chmielnik Jakubowy przy okazji recenzji jego mocnych piw, których zestaw swego czasu trafił w moje ręce. Dziś...
#768: Profesja/Browar Odrzański – Viadrus
W dziale "Recenzje" mojego portalu gros tekstów dotyczy piw górnej fermentacji. "Honor" lagerów ratują w zasadzie trzy style - portery bałtyckie, pilsy oraz koźlaki....
#206: Zadyma – Ciemne
Browary restauracyjne to to segment polskiego rynku piwowarskiego, który jest traktowany przeze mnie jakoś tak po macoszemu. Jak dotąd, od momentu uruchomienia bloga, odwiedziłem jedynie...
#28: Okocim – Porter Mocno Dojrzałe
Porter bałtycki to jeden z dwóch stylów, z których, można śmiało powiedzieć, słynie Polska. Jest to mocne, ciemne piwo dolnej fermentacji (wiem, amerykańska klasyfikacja...
#1195: PINTA – PINTA i Okrasa: Porter Bałtycki
Trend współpracy browarów z kucharzami i autorami znanych programów kulinarnych rozpoczął się chyba od kooperacji Browaru Fortuna i Roberta Makłowicza. Moda ta zdaje się...
#188: Tsingtao – Tsingtao
Chiny to największy na świecie producent piwa. Mimo to stawiam dolary przeciwko orzechom, że przeciętny polski piwosz będzie miał niesamowite problemy, aby wymienić choćby...
#161: Fabbrica Di Padavena – Birra Dolomiti Rossa Doppio Malto
Ci, którzy obserwują moje konto na Instagramie na pewno zauważyli, że wczoraj (26 listopada) zapowiedziałem, że jeszcze tego samego dnia pojawi się na blogu...
#1182: ?/Bespoke – Wpinka
Browar Bespoke to jeden z nielicznych browarów kontraktowych z mojej okolicy, dlatego co jakiś czas staram się sobie odświeżać jego ofertę, która - muszę...
#1045: Brofaktura – Bohemian Pilsner
Dopiero co miałem okazję recenzować Pilsa z Browaru Trzech Kumpli, a dziś mam przyjemność spróbować kolejne tego typu piwo, tyle że w wykonaniu słynącego...
#711: Witnica/Smaki Podhala – Kozicka
Kończę dziś serię kilku piw z popularnej pod Tatrami marki spod marki Smaki Podhala. Kozicka, którą się dziś zajmę, będzie już czwartą pozycją z...























