#577: ?/Hopito – Pina Chocolada

Wszelkiej maści IPA powinny być pite jak najszybciej - z czasem zmniejsza się chmielowość w aromacie, a baza słodowa się utlenia, co może dawać...

#34: Bednary – Osteroida Chili

Dziś na moim blogu chciałbym zaprezentować piwo, które dla wielu może jawić się jako jakieś mega dziwactwo, które raczej nie nadaje się dla wegetarian,...

#1202: PINTA – PINTA Classics: Robust Porter

Browar PINTA w ramach swojej lidlowej serii Classics systematycznie poszerza swoją ofertę piw w klasycznych stylach. Jakoś na początku roku na półki sklepowe trafiła...

#107: Browar Jana – Oktavio

Po bardzo smacznym quadruplu, którym było recenzowane przeze jakiś czas temu piwo Buba Fest, czas sięgnąć po kolejne polskie piwo w tym stylu - szczególnie...

#1059: Sady/Deer Bear – Bistro v. 2

Imperialne pastry stouty stały się jedną ze specjalności Browaru Deer Bear, przy czym ten polski kraftowiec nie ukrywa, że przy tworzeniu tego rodzaju piw...

#647: ?/Wokanda – Świadek Koronny

Nie wiem jak Wy, ale ja mam wrażenie, że imperialne portery bałtyckie jakby wyparły z kraftowego rynku regularne wersje tego stylu. Widać to było...

#816: Incognito – Salvador

Spośród nowofalowych odmian chmielu w tym sezonie króluje Sabro. Jest nowa odmiana, która do tej pory była dostępna na rynku jako eksperymentalna pod nazwą...

#499: Bujska Pivovara – San Servolo APA

American pale ale to styl, bez którego - obok IPA - nie byłoby piwnej rewolucji. Intensywnie chmielony na aromat, dość lekki trunek z umiarkowaną...

#1108: Profesja – Cukiernik (wiśnia)

W otrzymanej przeze mnie nie tak dawno przesyłce od Browaru Profesja znalazły się dwa bliźniacze piwa, różniące się od siebie jednym z dodatków. Oba...

1050: ?/Brokreacja – Call to Create: Stream

Dziś ważny dzień dla Jurka Gibadły odpowiadającego m.in. za marketing Browaru Brofaktura. Wieczorem w krakowskim lokalu BroPub by Brokreacja odbędzie się oficjalna premiera jego...

#465: Beer Bros./Hoppy Beaver – Blondyn Wieczorową Porą

Filmy Barei uwielbiam - takiego Misia, czy też Poszukiwanego Poszukiwaną znam na pamięć. Część z nich na stałe znalazła się nie tylko w kanonie...

#776: Kazimierz/Dziki Wschód – King Kong

Browar Dziki Wschód na Chmielniku Jakubowym pojawił się dotychczas jedynie raz - przy okazji koperacyjnego piwa DDH ATL Polish Hazy Double IPA uwarzonego wspólnie...

#293: Maryensztadt/Browar Fuzja – Transfuzja

Nie lubię hibiskusa. Właśnie kwaśno-cierpki smak jego kwiatów sprawia, że szerokim unikam wszelkie herbatki owocowe, w których najczęściej znajdziemy ten składnik. Jego intensywny smak...

#581: Beer Bros./Hoppy Beaver – My Name Is Lager

Dodając chmiel do piwa zwykle korzysta się z granulatu chmielowego, produkowanego ze zmielonych i sprasowanych szyszek chmielu. Tak jest po prostu najpraktyczniej. Surowiec ten...

#236: De Brabandere – Petrus Aged Red

Zwolnienie lekarskie ma swoje dobre strony - mogę przynajmniej spokojnie dokończyć recenzje, które zacząłem pisać już jakiś czas temu. Parę tygodni temu w sklepach...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Sąd arbitrażowy: przejęcie cieszyńskiego browaru zgodne z umową

Należąca do Adama Ledy spółka Leda FI sp. z o.o. przegrała proces przed Sądem Arbitrażowym ze spółką MJG Investments FIZAN będącą obecnym współwłaścicielem Arcyksiążecego...

Duvel padł ofiarą ataku cybernetycznego

Pięć browarów belgijskiego Duvela padło ofiarą ataku hakerskiego. Konieczne było wstrzymanie produkcji. Do zdarzenia doszło w ubiegłym tygodniu.Jak czytamy w komunikatach dot. zdarzenia, w...

Już w ten weekend jubileuszowa edycja Piwowarów

Już w najbliższy weekend, tj. 8 i 9 marca w Łodzi odbędą się X Piwowary. Podczas targów swoje stoiska będzie mieć blisko 30 polskich...

Hoppy Bock nowym piwem z Browaru Amber

Browar Amber przygotował nowe piwo, które trafiło do serii Po Godzinach. To Hoppy Bock, czyli mocno chmielony podwójny koźlak (doppelbock).- Nasz nowy, mocno chmielony...

Piwo jopejskie z AleBrowaru trafia do sprzedaży

AleBrowar wprowadza do sprzedaży piwo jopejskie. Autorem odtworzonej historycznej receptury jest Arkadiusz Wenta, który przez 12 lat współpracował m.in. z Pomorskim Parkiem Naukowo Technologicznym.–...