#243: Kamionka/Harpagan – Ekstaza Pramakaka

Słyszeliście kiedyś o czymś takim jak mango lassi? Część z Was na pewno słyszała. Ja jednak świat koktajli i drinków, znam słabo i dlatego...

#165: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Milk Stout

Tegoroczna Kuźnia Piwowarów zbliża się już ku końcowi - na rynek trafiło właśnie ostatnie piwo z edycji 2016, czyli Rauchbier. Tymczasem w szkicach mojego...

#923: ?/Majstersztyk – Stacja Ameryka

Na sam koniec roku, niemalże "rzutem na taśmę" na Chmielniku Jakubowym debiutuje kolejny browar kontraktowy - Majstersztyk z Wrocławia. Przed Bożym Narodzeniem jego właściciel...

#256: Wąsosz/PERUN – Braggot Barleywine

Na blogu zajmuję się przede wszystkim piwem. Jednak zdarzyło mi się już pisać na inne tematy. I tak powstała m.in. recenzja miodu pitnego -...

#1095: Lubrow – #1 WetHop

Nie jest to czas, w którym łatwo zabrać się za pisanie recenzji. Oczywiście mam tu na myśli to, co dzieje się na Ukrainie. Obserwacja...

#419: Bytów/Rockmill – Going Dark Wild Turkey BA

Browar Rockmill rozszalał się w ciemnych mocnych piwach - ostatnio zapowiedziany został Oblivion, czyli imperialny porter bałtycki o ekstrakcie 23° Plato, z dodatkiem płatków...

#85: Zodiak/Inne Beczki – Topaz

Dziś na moim blogu debiutuje kolejna piwna inicjatywa - tym razem Inne Beczki, tj. browar kontraktowy, który przed 3 miesiącami zyskał szeroki rozgłos za sprawą pewnej...

#451: Gloger – Bosa Rosa

Gdy myślę o tzw. browarach "wyklętych" w polskim krafcie, w pierwszej kolejności nasuwają mi się dwa: EDI oraz Koreb. Coraz częściej jednak u wielu...

#805: ReCraft/Rockmill – New Dimension

Imperialne IPA z goryczką 2/6 w skali własnej browaru. Czyli - zakładając maksymalną wartość 120 IBU - jakieś 40 IBU, co jest wartością niewiele...

#133: Kormoran – 1 na 100

Lekkich piw, czyli takich poniżej 4% alkoholu, mamy w Polsce niewiele. Jeszcze mniej (bo prawie wcale) mamy na polskim rynku piw o zawartości alkoholu...

#627: Bartek/Brewery Hills – Lazy Delight

Browar Brewery Hills to dość dziwny projekt, z początku firmowany wyłącznie nazwiskiem Katarzyny Puchały. Pierwsze sygnały na jego temat pojawiły się dosłownie na chwilę...

#1040: Waszczukowe – RIS z Puszczy Barrel Aged

W dalszym ciągu robię sobie mały odpoczynek od piw typu IPA, ze szczególnym uwzględnieniem hazy "ipek". To dobra okazja, aby sięgnąć po te style,...

#828: BIAŁY – Kafejeto

Lubię kawę. Ba, bez dwóch lub trzech filiżanek wypitych w ciągu dnia jestem wręcz nie do życia ;). Jakiś czas temu zacząłem zgłębiać świat...

#247: Wąsosz/Szałpiw – Kociamber

Dziś na blogu zajmę się piwem o intrygującej nazwie Kociamber, które na rynku pojawiło się w lipcu 2015 r. (jejuś, to już dwa lata!)....

#205: Czarna Owca – Hopsesja

Po opublikowanej niedawno recenzji Bujnego Księcia z Browaru IGNIS, otrzymałem wiele sygnałów, że wielu z Was nigdy o tamtym browarze nie słyszało. Dziś może być...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...