#695: Pracownia Piwa – Happy IPA °2
Przez jakiś czas (w sumie coś koło pierwszych sześciu miesięcy tego roku) o Pracowni Piwa było cicho, co zresztą było widoczne w moich Wieściach...
#299: ?/Piwojad – Ametyst
Czekolada i kokos - to połączenie jest wielce ciekawe i wielu z Was pewnie jednoznacznie skojarzy się z batonem Bounty. A co jeśli by...
#211: Czarna Owca – Odrodzenie
Z pięciu piw, które jakiś czas temu otrzymałem w prezencie od Browaru Czarna Owca, zrecenzowałem póki co tylko jedno: west coast IPA o nazwie...
#10: Wąsosz/Setka – Madagaskar
Degustowane przeze mnie dzisiaj piwo to pierwsze z Browaru Setka, jakie do tej pory udało mi się spróbować. Jest to milk stout - czyli...
#97: Artezan – Rokokoko
Kokos i czekolada to połączenie, które nie od dziś jest bardzo popularne w cukiernictwie. Ta świetnie współgrająca kompozycja spotykana jest w różnego rodzaju ciastach, tortach,...
#621: Piwna – Pszeniczne
Przed wybuchem piwnej rewolucji browary restauracyjne znane były z tego, że był tam większy wybór niż w takiej zwykłej knajpie z piwem. I to...
#127: AB InBev Belgium – Leffe Vieille Cuvée
Jedną z najłatwiej dostępnych w Polsce marek piw belgijskich jest Leffe, należąca do belgijskiego oddziału koncernu Anheuser-Busch InBev. W Polsce jest ona już od dawna...
#526: Zodiak/Faktoria – Rio Bravo z jałowcem
Jałowiec nie jest czymś, co kojarzy mi się z piwem - raczej z dziczyzną i z kiełbasą ;). No, chyba że mówimy o tradycyjnych,...
#194: Gościszewo/AleBrowar – Saint No More 2016
Ubiegły rok przyniósł nam całkiem sporo piw z dodatkiem kokosa - spróbować można było m.in. Milk Stoutu z serii Kuźnia Piwowarów 2016, Rokokoko z...
#694: Wrężel/Szczyrkowskie – Summer Ale
Lato nieubłaganie zbliża się ku końcowi - wraz z nim zapewne coraz częściej na moim portalu będą pojawiać się recenzje piw mocniejszych, bardziej ekstraktywnych....
#131: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Ghetto Gospel
Ostatnio na polskim rynku wyjątkowo szczodrze wysypało piwami w stylu west coast IPA - głównie dlatego, że ta odmiana amerykańskiego wariantu IPA świetnie pasuje...
#210: Zadyma – Pszeniczne
Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...
#168: Zodiak/Faktoria – Peacemaker
Świat Dzikiego Zachodu nigdy mnie jakoś przesadnie nie rajcował. Jednak ostatnio pod wpływem zakończonego niedawno serialu Westworld, łączącego elementy westernu ze sci-fi, może się...
#486: Rhombus & Wardrobe Beer Manufactory – DIRTY
Bułgaria nie należy do państw, które można byłoby określić mianem raju dla beer geeka. Ba, pod względem piwnym nic w zasadzie o niej nie...
#41: Zarzecze/Kingpin – Diggler
Browar Kingpin od momentu wejścia na rynek zasłynął piwami z różnymi dość zaskakującymi dodatkami, które jednak nigdy nie narzucają się budując zbalansowany profil smakowo-aromatyczny trunku...
























