#1007: Waszczukowe – Juicy IPA

IPA to niejako ikona piwnej rewolucji. Swoją popularność zawdzięcza pochodzącemu od nowofalowych odmian chmielu aromatu owoców tropikalnych, czasem żywicy. Niektóre browary czasem decydują się...

#145: Pivionica – Fulir Tamno

Z tegorocznych wakacji w Chorwacji przywiozłem łącznie 9 butelek piwa, w tym 7 kraftowych. Minął już prawie miesiąc od powrotu do domu i aż...

#2: Koreb/Szpunt – Night Wolf

Styl: whisky stout Ekstrakt: 14,9% Alk. obj.: 5,9% IBU: 40Data przydatności: 21.03.2016 r.Kolor: czarne, nieprzejrzyste. Piana: Średnia, redukuje się całkowicie. Zapach: Lekko maślane, czekoladowe, z nutą torfową. Smak: Maślany (diacetyl), czekoladowe,...

#32: Artezan & AleBrowar – Ale Cocones

Browar Artezan to jedna z niewielu inicjatyw na polskim rynku piwnym, na której się jeszcze nie zawiodłem. Za każdym razem ich piwa były przynajmniej...

#740: ?/Absztyfikant – Pass This Love

Browary, których piwa dostępne są głównie (lub wyłącznie) w kegach, na moim portalu z reguły się nie pojawiają. Nawet jeśli sięgam po ich trunki...

#981: Bielawska Wytwórnia Napojów/Mintaka & Pivovsky – Kopernik

Jeśli chodzi o "ipki", to ostatnie tygodnie na Chmielniku Jakubowym były zdominowane przez styl określany obecnie jako hazy IPA w różnych konfiguracjach - były...

#894: Sady/Golem – Ocean of Hops

Jak już pewnie zauważyliście, rzadko sięgam po piwne nowości. Dzieje się tak głównie dlatego, że w piwnych sklepach bywam stosunkowo rzadko i biorę to,...

#3: Bartek/Doctor Brew – Sorachi Ace Single Hop IPA

Ekstrakt: 16% Alk. obj.: 6,2% IBU: 71Data przydatności: 17.01.2016 r.Kolor: Złote, mętne. Piana: Dość obfita, redukuje się do obrączki i wysp Zapach: Słodkie owoce, trochę kokosa, trochę karmelu. Smak: Pełny,...

#674: Browar na Jurze/PINTA – Dożynki Bourbon BA

Powoli zbliża się już końcówka mojego urlopu (chociaż przy prowadzeniu działalności gospodarczej urlopy bywają specyficzne :P). Na ten moment zbliżającego się wielkimi krokami powrotu...

#13: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Delta

Dziś na blogu piwo dość nietypowe - będące bowiem ciemną wariacją na temat Berliner Weisse, czyli lekkiego, mocno kwaśnego piwa, mającego swojego korzenie w...

#991: Nepomucen/Karczewski – Degustator

Degustować - słowo to pojawia się tu na portalu w różnych formach i konfigurować. Na szczęście za wszelką cenę staram się unikać sformułowania "piwo...

#4: Pracownia Piwa – Andrus

Piwo uwarzone z dodatkiem jednego chmielu - Nelson Sauvin. Jak dotąd z piw single hop z jego dodatkiem piłem tylko IPA od Birbanta, które...

#224: Põhjala & To Øl – Ginie

Co powiecie na piwo smakujące jak gin? Choć alkohol ten jest destylatem, to ma jedną cechę łączącą go z piwem, a mianowicie: goryczkę. Gin to...

#38: Pracownia Piwa – Dżok

Pracownia Piwa to browar, który powstał we wrześniu 2012 r. w podkrakowskiej Modlniczce. Jednak przez 3 lata jego działalności w moim regionie zdobycie ich piw...

#18: Wąsosz/Kraftwerk – Oberschlesien

Dziś na moim blogu piwo uwarzone przez Browar Kraftwerk specjalnie dla śląskiego zespołu metalowego Oberschlesien. Jest to piwo w stylu oatmeal milk stout, czyli...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...