#520: BIAŁY – Rubinowa Magia

Spośród wszystkich piwnych stylów jedne na moim blogu pojawiają się częściej (jak np. american pale ale, czy różny ipy) lub rzadziej. Ba, wśród tych...

#120: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Angelene

Po dużym sukcesie pierwszej warki Imperium Prunum - wypuszczonego przez Browar Kormoran imperialnego porteru bałtyckiego z suską sechlońską, czyli wędzoną śliwką pochodzącą z południa...

#209: Gościszewo/AleBrowar&PINTA – B-Day 4: Panie Proszą Panów

PINTA oraz AleBrowar to nestorzy polskiego kraftu. Inicjatywy te w zeszłym roku świętowały kolejno piąte i czwarte urodziny. Pośród lokali z ciekawym piwem, w tym...

#1: Browar na Jurze – Cherry Lady

Styl: fruit sour ale Ekstrakt: 13,1% Alk. obj.: 4,7% IBU: b/dData przydatności: 02.2016 r.Kolor: Piwo ma barwę rubinową, w pokalu jest mętne. Piana: Średnia, redukuje się do wysp. Kolor...

#659: Łąkomin – Rwąca Rzeka

Browar Łąkomin jest u mnie w czołówce, jeśli chodzi o liczbę recenzji na moim blogu. Wśród opisanych piw znalazły się m.in. milk stouty -...

#226: Gryf/Piwojad – Sir Barley

Angielskie style piwa przez beergeeków są często traktowane po macoszemu i to pomimo tego, że naprawdę spora część nowofalowego piwowarstwa bazuje na tym, co...

#686: Gryf/Harpagan – Poharatany Parobek

W moim regionie (Pomorze Zachodnie) jest już generalnie po żniwach. Z tym okresem kojarzy mi się szczególnie jeden styl piwa - saison, który na...

#5: Zodiak/Raduga – Holy Mountain

Pierwsze na moim blogu piwo z Browaru Raduga (choć kilka piw z tego browaru już wcześniej piłem). Tym razem padło na Holy Mountain -...

#1005: Bielawska Wytwórnia Napojów/Pivovsky & Solipiwko – Hop Blanco

Ten rok zaowocował sporym wysypem piw w stylu double IPA - głównie to zasługa popularności wariantów "hazy" oraz "new england", które z ekstraktywnego, dość...

#36: Bartek/Doctor Brew – X-Rye

Od Świąt Bożego Narodzenia minął już dłuższy czas - ba, rozpoczął się już Wielki Post. Jakiś czas temu trafiło w moje ręce ubiegłoroczne piwo...

#90: Zodiak/Raduga – Night Fever

Upały chwilowo odpuściły, więc można wziąć się za coś mocniejszego ;). Zdecydowałem się zatem sięgnąć po imperialny stout, który już od dłuższego czasu cierpliwie czekał...

#132: Varionica – Pale Ale

Tak się jakoś złożyło, że w tym roku w Chorwacji byłem już chyba po raz 15. Z tych 15 lat od jakichś pięciu interesuję się piwem...

#888: Maryensztadt – Nevermind vol. 8

Macie już dość hazy "ipek"? Bo ja muszę przyznać, że jestem już nimi powoli zmęczony, dlatego tak rzadko pojawiają się tu na portalu. No,...

#593: Łąkomin – Rzeka Pełna Kawy

Kupując piwo, które dziś zrecenzuję - a będzie to Rzeka Pełna Kawy z Browaru Łąkomin - byłem przekonany, że jest to bogatsza o jeden...

#842: Maryensztadt/Dziki Wschód – Buszujący w Zbożu

Buszujący z Zbożu - wiem, że nazwa tego uwarzonego przez Browar Dziki Wschód powinna mi się kojarzyć z powieścią amerykańskiego pisarza J.D. Salingera o...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...