#447: Gryf/PiwoWarownia – xD

Młodzieżowym słowem 2017 r. został wybrany emotikon "xD" - tak pod koniec ubiegłego roku zdecydowało PWN po tym, jak rozstrzygnięty został ogłoszony w tym...

#446: BeerLab/Wokanda – Świadek Incognito

Browar Wokanda, choć nie robi wokół siebie szumu, to jednak sukcesywnie powiększa swoje portfolio. Po serii piw nowofalowych, z których zrecenzowałem milk stout, coffee...

#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu

Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...

#442: Bytów/Rockmill – Vanilla Coffeecat

Jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że nie wyobrażam sobie życia bez kawy. Ile bym nie spał, to i tak około południa jestem tak...

#441: BeerLab/Hopito – Custom IPA

Jakoś tak się złożyło, że dzisiaj na blogu mam drugi z rzędu debiut browaru :). Jakkolwiek Browars jest już obecny na rynku spory kawał...

#440: Browars – Piwo Limanowskie Pszeniczne

Nie od dziś wiadomo, że z piwami nawiązującymi nazwą do miejsc turystycznych trzeba być ostrożnym. Przypomnieć tu wystarczy choćby słynny Łebski Browar, piwa zakopiańskie,...

#439: Beer Bros./Hoppy Beaver – Light My Fire

Z piwem, które dziś zrecenzuję, mam pewien problem. Otóż na etykiecie piwa Light My Fire jest wyraźnie napisane, że jest to "hoppy summer ale",...

#438: Łąkomin – Srogi Niedźwiedź na Dzikim Zachodzie

Jednym z piw, które w maju zrobiły na mnie spore wrażenie, był Srogi Niedźwiedź leżakowany w beczce po miodzie pitnym. Piłem go zarówno w...

#437: Maryensztadt – Sourtime Agrest

Pamiętacie mój wpis o wybuchającym kwasie Sourtime z porzeczką z Browaru Maryensztadt? Oczywiście browar błyskawicznie przeprosił za zaistniałą sytuację i w ramach rekompensaty mi...

#436: Świdnica – Raven

Świdnica była niegdyś słynna na całą Europę z warzonego u siebie piwa. Obecnie to 60-tysięczne dolnośląskie miasto powoli powraca do tradycji piwowarskich. W samym...

#435: Fortuna – Komes Podwójny Ciemny

Browar Fortuna coraz odważniej poczynia sobie w piwnym świecie. Ale nie zawsze tak było i zanim wprowadzono na rynek serię "Miłosław warzy śmiało", małym...

#432: Łąkomin – Leśny Krecik

Z Leśnym Krecikiem z Browaru Łąkomin po raz pierwszy miałem styczność rok temu na pierwszej edycji Szczecin Beer Fest, gdy można było spróbować wersji...

#431: Tenczynek – „P” Milk Stout

Ciemne piwa wielu osobom kojarzą się z trunkiem mocnym i słodkim. Jak już zapewne wiecie z lektury mojego bloga, wcale tak być nie musi....

#430: Browar Jana – Vato Loco

Puszka jako opakowanie piwa jest fajna. Ma wiele zalet, a niewiele wad. Do tych pierwszych należą choćby kształt i waga, ułatwiające transport, ale także...

#426: Bytów – Vermont IPA

Pośród piw, które otrzymałem pod koniec marca od Browaru Bytów, można wyróżnić trzy serie: klasyczną, nowofalową oraz kooperacyjną, opartą na współpracy z Browarem Rockmill....

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...