#1096: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Oaty (Nitro)
Po dwóch jasnych piwach, które ostatnio miałem okazję recenzować - #1 WetHop z Browaru Lubrow oraz Thai z Browaru Funky Fluid, przyszedł czas na...
#339: ?/BERHET – Kaliber
Dwa tygodnie temu miałem okazję recenzować całkiem przyzwoite american pale ale prosto ze Słowacji, które otrzymałem w prezencie od Wykopowicza używającego nicku bijotai. Dziś zajmę...
#34: Bednary – Osteroida Chili
Dziś na moim blogu chciałbym zaprezentować piwo, które dla wielu może jawić się jako jakieś mega dziwactwo, które raczej nie nadaje się dla wegetarian,...
#206: Zadyma – Ciemne
Browary restauracyjne to to segment polskiego rynku piwowarskiego, który jest traktowany przeze mnie jakoś tak po macoszemu. Jak dotąd, od momentu uruchomienia bloga, odwiedziłem jedynie...
#786: Browar Jana/Karuzela & Michał Kopik – Reymont Silnika
Triple IPA - piwa w tym stylu nie należą do moich ulubionych. Być może nie trafiłem jeszcze na takie, które wyrwałoby mnie z butów....
#817: Stara Komenda – Quadrupel Red Wine Barrel Aged
Swego czasu Browar Stara Komenda zrobił niespodziankę wypuszczając leżakowane w beczkach po dwóch rodzajach wina Portery Komendowe. Zapamiętałem je jako piwa mega winne w...
#874: Boon – Framboise Boon
Uwielbiam maliny - to moje ulubione owoce, bez których nie wyobrażam sobie letnich miesięcy. Potrafię zjeść ich całą kobiałkę za jednym posiedzeniem ;). Niestety...
#90: Zodiak/Raduga – Night Fever
Upały chwilowo odpuściły, więc można wziąć się za coś mocniejszego ;). Zdecydowałem się zatem sięgnąć po imperialny stout, który już od dłuższego czasu cierpliwie czekał...
#660: AleBrowar & MOVA Brewing Co. – Coconut Milk New England DDH IPA
AleBrowar dalej eksploruje temat podwójnie chmielonych new englandów. Jakiś czas temu jego "soczyste" DDH DIPA zrobiły wśród beer geeków sporą furorę. Dziś na moim...
#167: Kabinet/Visibaba – Bob Barley
Seria piwnych pamiątek z urlopu dobiega powoli końca - dziś w ramach tego cyklu zaprezentuję Wam piwo, z którym mam niestety podwójny problem -...
#237: Pasieka Dziki Miód – Miód pitny trójniak „Chmielak”
Dziś na blogu coś, czego jeszcze nie było, a mianowicie recenzja rzemieślniczego miodu pitnego! Generalnie lubię wszystko, co słodkie - co zresztą po mnie...
#498: Browar na Jurze/PINTA & Bakunin – Warsaw Express
Odbywający się w Rosji tegoroczny mundial okazał się być dobrą okazją do nawiązania przez polskie browary kraftowe kontaktów z przedstawicielami rosyjskiej sceny rzemieślniczej. Kooperację...
#541: Bytów/Olimp – Hebe
Boże Narodzenie to czas dla mnie wyjątkowy - ale nie z powodu "magii świąt", czy też rodzinnej atmosfery. Dla mnie ma ono wymiar przede...
#807: Stara Komenda – Belgian Pale Ale
Belgian pale ale to jeden z najnudniejszych belgijskich stylów piwa. Taką jego ikoną jest PALM, który w Polsce bywa dostępny w zestawach z bardzo...
#1333: Dobosz – Pilsner
W Policach — w mieście, w którym mieszkam — od wielu lat działa hotel Dobosz. Nie tak dawno jego właściciel wybudował i otworzył hotel...
























