#1096: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Oaty (Nitro)

Po dwóch jasnych piwach, które ostatnio miałem okazję recenzować - #1 WetHop z Browaru Lubrow oraz Thai z Browaru Funky Fluid, przyszedł czas na...

#339: ?/BERHET – Kaliber

Dwa tygodnie temu miałem okazję recenzować całkiem przyzwoite american pale ale prosto ze Słowacji, które otrzymałem w prezencie od Wykopowicza używającego nicku bijotai. Dziś zajmę...

#34: Bednary – Osteroida Chili

Dziś na moim blogu chciałbym zaprezentować piwo, które dla wielu może jawić się jako jakieś mega dziwactwo, które raczej nie nadaje się dla wegetarian,...

#206: Zadyma – Ciemne

Browary restauracyjne to to segment polskiego rynku piwowarskiego, który jest traktowany przeze mnie jakoś tak po macoszemu. Jak dotąd, od momentu uruchomienia bloga, odwiedziłem jedynie...

#786: Browar Jana/Karuzela & Michał Kopik – Reymont Silnika

Triple IPA - piwa w tym stylu nie należą do moich ulubionych. Być może nie trafiłem jeszcze na takie, które wyrwałoby mnie z butów....

#817: Stara Komenda – Quadrupel Red Wine Barrel Aged

Swego czasu Browar Stara Komenda zrobił niespodziankę wypuszczając leżakowane w beczkach po dwóch rodzajach wina Portery Komendowe. Zapamiętałem je jako piwa mega winne w...

#874: Boon – Framboise Boon

Uwielbiam maliny - to moje ulubione owoce, bez których nie wyobrażam sobie letnich miesięcy. Potrafię zjeść ich całą kobiałkę za jednym posiedzeniem ;). Niestety...

#90: Zodiak/Raduga – Night Fever

Upały chwilowo odpuściły, więc można wziąć się za coś mocniejszego ;). Zdecydowałem się zatem sięgnąć po imperialny stout, który już od dłuższego czasu cierpliwie czekał...

#660: AleBrowar & MOVA Brewing Co. – Coconut Milk New England DDH IPA

AleBrowar dalej eksploruje temat podwójnie chmielonych new englandów. Jakiś czas temu jego "soczyste" DDH DIPA zrobiły wśród beer geeków sporą furorę. Dziś na moim...

#167: Kabinet/Visibaba – Bob Barley

Seria piwnych pamiątek z urlopu dobiega powoli końca - dziś w ramach tego cyklu zaprezentuję Wam piwo, z którym mam niestety podwójny problem -...

#237: Pasieka Dziki Miód – Miód pitny trójniak „Chmielak”

Dziś na blogu coś, czego jeszcze nie było, a mianowicie recenzja rzemieślniczego miodu pitnego! Generalnie lubię wszystko, co słodkie - co zresztą po mnie...

#498: Browar na Jurze/PINTA & Bakunin – Warsaw Express

Odbywający się w Rosji tegoroczny mundial okazał się być dobrą okazją do nawiązania przez polskie browary kraftowe kontaktów z przedstawicielami rosyjskiej sceny rzemieślniczej. Kooperację...

#541: Bytów/Olimp – Hebe

Boże Narodzenie to czas dla mnie wyjątkowy - ale nie z powodu "magii świąt", czy też rodzinnej atmosfery. Dla mnie ma ono wymiar przede...

#807: Stara Komenda – Belgian Pale Ale

Belgian pale ale to jeden z najnudniejszych belgijskich stylów piwa. Taką jego ikoną jest PALM, który w Polsce bywa dostępny w zestawach z bardzo...

#1333: Dobosz – Pilsner

W Policach — w mieście, w którym mieszkam — od wielu lat działa hotel Dobosz. Nie tak dawno jego właściciel wybudował i otworzył hotel...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...