#464: Witnica – Klasyka Gatunku

Czy cechy, które w piwie zwykle są uznawane za wady, mogą stać się znakiem rozpoznawczym browaru, który nie robi nic, aby je wyeliminować? :)....

#607: Profesja – Car Jura Whisky BA

Czwartym i ostatnim - po Szoferze, Pilocie oraz Bartniku - piwem, które otrzymałem w przesyłce od Browaru Profesja, jest Car Jura Whisky BA. Zostawiłem...

#136: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Summertime

Jakoś nie mam szczęścia do piw z Browaru Hopkins, warzącego w Starym Browarze Kościerzyna. Póki co na blogu pojawiły się 3 z nich i...

#369: Waszczukowe – Ruda Maruda

Browar Waszczukowe od grudnia 2017 r. warzy już na swoim. W browarze w Czarnej Białostockiej zamontowana została warzelnia 20 hl i siedem tanków. Pierwsze...

#406: Browar na Jurze/PINTA – takAHaka

Za każdym razem, gdy słyszę, że piwa w stylu black IPA w Polsce nie sprzedają się, nie mogę wyjść ze zdumienia. Jak już kilka...

#443: Amber – Koźlak

Dzisiejszy wpis to dla mnie mała podróż sentymentalna, ponieważ zajmę się jednym z tych piw, od których zaczęła się moja przygoda z ciekawszym piwnym...

#582: Czarna Owca – exlibRIS (A.D. 2018)

Czarna Owca była jednym z pierwszych browarów kraftowych, z którym nawiązałem współpracę barterową. Od tamtej pory minęły już prawie dokładnie dwa lata, a więc...

#673: BeerLab – Discoveries Sour Passion

Ponoć znów zbliżają się upały - chociaż dotrą do nas akurat wtedy, kiedy skończę swój urlop ;). A jak upały, to najlepiej sięgnąć po...

#989: Zarzecze/Funky Fluid – Double Gelato Mango Lassi

Piwa typu pastry sour nie należą do moich ulubionych, ale nie jestem też ich jakimś zagorzałym przeciwnikiem. Bardziej pasują mi imperialne pastry stouty, ogólnie...

#100: Wąsosz & Humalove – Puola | Polska

Państwa skandynawskie (oprócz Danii) w porównaniu do innych państw europejskich mają bardzo specyficzne podejście do sprzedaży alkoholu, bowiem dystrybucja mocnych napojów alkoholowych (tj. powyżej...

#648: Bojanowo – Bojan Dziesiątka Tradycyjna

Premierę piwa, którym dziś się zajmę - a będzie nim Bojan Dziesiątka Tradycyjna z Browaru Bojanowo - jakoś przeoczyłem. A raczej jest to nowość,...

#1112: ?/Funky Fluid – Brown Sugar

Dzisiejsze piwo trafiło w moje łapki jakoś w okolicach świąt Bożego Narodzenia. Jako że jest to trunek stosunkowo mocny, to uznałem, że może on...

#336: Stone Berlin – Little Bastard Ale

Arrogant Brewing to jedna z linii produktów amerykańskiego browaru Stone Brewing, który rok temu uruchomił nowy browar w Berlinie, czyli jakieś 150 km ode...

#210: Zadyma – Pszeniczne

Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...

#465: Beer Bros./Hoppy Beaver – Blondyn Wieczorową Porą

Filmy Barei uwielbiam - takiego Misia, czy też Poszukiwanego Poszukiwaną znam na pamięć. Część z nich na stałe znalazła się nie tylko w kanonie...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...