#574: Błonie/Nook – Czas na Przerwę

Ostatnio królowały u mnie piwa ciemne, przeplatane od czasu do czasu innymi rzadziej u mnie spotykanymi stylami. "Ipki" jakoś zeszły na drugi plan. Przydałoby...

#479: De Brabandere – Petrus Tripel

Z zestawu sześciu piw z belgijskiej serii Petrus, która swego czasu pojawiła się w sklepach sieci Lidl, zostały mi jeszcze do opisania dwa piwa....

#543: Browar Jana/Piwne Podziemie – Triple Vision

Po dość długiej przerwie, w niedługim czasie pojawi się na moim blogu kilka double (a.k.a. imperial) IPA. Latem nie miałem na nie jakoś ochoty...

#716: Marysia/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Wild Heritage

Piąte piwo z Browaru Mistrzowie Smaku - Craft Kingdom Brewery Wild Heritage - to powrót do jego specjalności, czyli trunków z dodatkami. A dokładniej...
NEBIR

#335: Nepomucen & BIRBANT – NEBIR

W 2017 r. polskie browary rzemieślnicze zaczęły odważnie sięgać przy warzeniu swoich nowych piw po dodatki owocowe. I to nie po jakieś okropne syropy...

#529: Profesja – Szabrownik

Mówiąc o piwnych hybrydach, mamy na myśli zwykle połączenia kilku stylów. Istnieją też hybrydy piwa z innym rodzajem alkoholu - braggot (mariaż piwa i...

#1121: Lubrow – Hop Feast Eight (Galaxy, Mosaic, Mandarina Bavaria)

Kilka dni temu zajmowałem się tematem triple IPA. Dziś pozostanę jeszcze w świecie mocniejszych "ipek", tyle że podwójnych. A pomoże mi w tym Browar...

#516: Fortuna – Komes Poczwórny Bursztynowy

Browar Fortuna na tegorocznym Konkursie Piw Rzemieślniczym zdobył trzy medale. Nagrodzone zostały: Komes Porter, Komes Potrójny Złoty oraz Miłosław Bezalkoholowe IPA. Jakkolwiek bardzo dobrą formę...

#737: Browar Zamkowy Cieszyn – West Coast IPA Cieszyńskie

Browar Zamkowy Cieszyn ma szerokie portfolio, które może zainteresować miłośników zarówno piwnej klasyki, jak i nowej fali. Wybór jest szeroki - dlatego też co...

#244: ?/Piwojad – Onyks

Przez szafkę, pełniącą rolę mojego barka, przewija się ostatnio naprawdę sporo różnych piw. Obecnie mam pewnie ponad 30 butelek ;). Do niedawna ogarniałem swoje...

#708: Marysia/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Tropical Cruise

No i mamy kalendarzową jesień. Nie żebym jakoś szczególnie przez to płakał, bo dopóki będzie ciepło (tj. 15-20 stopni), to taką jesienną aurę bardzo...

#563: Błonie/NOOK – Tea Time

Początek miesiąca i od razu mamy debiut browaru. Rzadko bywam w polskich hipermarketach, ale nie tak dawno zawitałem do Auchan, gdzie po raz pierwszy...

#545: Browar Zakładowy – Dział Testowy #2 Quadrupel z Malinami

Koniec noworocznego leniuchowania - trzeba zabrać się do blogowej roboty :). Pierwszym w 2019 r. zrecenzowanym przeze mnie piwem będzie quadrupel z dodatkiem malin...

#270: Bartek/Doctor Brew – Azacca Single Hop IPA

Zanim Doctor Brew poszedł w beczki, lagery i piwa z dodatkami, eksplorował temat różnych odmian chmielu i różnic między nimi. Pomysł ten zaowocował całą...

#393: BeerLab – Piaseczyńskie Polskie Żyto

Po bardzo dobrym weizenie z beerlabowej serii piw piaseczyńskich postanowiłem, że jeszcze przez chwilę zatrzymam się w podobnych klimatach. Początkowo bowiem myślałem, że Piaseczyńskie...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...