Współpraca

    #387: Artezan – Too Young To Be Herod 2017

    Zostały trzy dni do świąt, więc przydałoby się sięgnąć po piwo świąteczne ;). Tak się jakoś złożyło, że ostatnio w sklepie specjalistycznym natrafiłem na...

    #386: Bytów/Rockmill – Going Dark

    Przy okazji recenzji piwa Łódź i Młyn Sherry BA po raz pierwszy porównywałem bliźniacze piwa, wypuszczone na rynek w różnych wersjach. Zapowiadałem wówczas, że...

    #384: De Molen&Piwoteka – Łódź i Młyn Sherry BA

    Coraz częściej zdarza się, że polskie browary, decydując się na leżakowanie w beczkach mocnych, na rynek wypuszczają je w kilku wersjach. Tak było m.in....

    #383: BeerLab – Piaseczyńskie Pszeniczne

    Za dzisiejszą recenzję miałem zabrać się wcześniej, jednak pół dnia zeszło mi na prace konserwacyjne mojej strony. Jeśli trafiliście na moment, w którym blog...

    #382: Waszczukowe – Dzielny Irek

    Choć samego Dnia św. Patryka generalnie nie celebruję, to jednak wpis tematyczny się przyda ;). Nie będzie jednak recenzji zielonego piwa, które uważam za...

    #379: Świebodzin – Sekal

    Black IPA to jeden z moich ulubionych stylów. Paradoksalnie przez długi czas tego rodzaju piwa na moim blogu nie pojawiały się. W zasadzie nie...

    #377: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Imperial Stout

    Piwne nowości na moim blogu pojawiają się dość rzadko. Jest to spowodowane głównie tym, że już od dawna nie uganiam się za nowymi piwami....

    #376: Waszczukowe – Postrach Szoszonów

    W Polsce panuje przeświadczenie, że każdy szanujący się browar rzemieślniczy powinien mieć w swojej ofercie american IPA, które to jest swoistym symbolem piwnej rewolucji....

    #373: Stara Komenda – Porter Komendowy 308

    Jeśli śledzicie moje media społecznościowe, to pewnie wiecie, że dwa tygodnie temu - 21 lutego - byłem na premierze drugiego już porteru bałtyckiego uwarzonego...

    #372: BeerLab/Rockmill – Episode 10: Rauchbock

    Bracki Rauchbock z 2012 r., autorstwa Andrzeja Milera - aktualnego piwowara Browaru Rockmill, był pierwszym Grand Championem, który miałem okazję spróbować. Z perspektywy czasu...

    #369: Waszczukowe – Ruda Maruda

    Browar Waszczukowe od grudnia 2017 r. warzy już na swoim. W browarze w Czarnej Białostockiej zamontowana została warzelnia 20 hl i siedem tanków. Pierwsze...

    #368: Świebodzin – Kosa

    Jednym z ciekawszych odkryć ubiegłego roku jest dla mnie Browar Świebodzin, który w maju 2017 r. wystartował z grubej rury i od razu ruszył...

    #367: Profesja/wBrew – Berlin-Air Weisse

    Berliner weisse to jedno z ciekawszych piw zaliczanych do niemieckiej klasyki. Dzięki wysokiej kwasowości oraz niskiej zawartości alkoholu jest też świetnym napojem na lato,...

    #366: Jan Olbracht Rzemieślniczy/Piwoteka – Pół czarnej u Roszka

    Choć wielkimi krokami zbliża się marzec, to jednak prognozy pogody na najbliższe dni zapowiadają powrót zimy i siarczystych mrozów. Zanim to jednak nastąpi, postanowiłem...

    #365: Gryf/Harpagan – Mroczny Organista

    Uwielbiam muzykę organową. Z całej muzyki klasycznej to właśnie gry na organach piszczałkowych słucham najchętniej. A mam dość często ku temu okazję, ponieważ tu,...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

    Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

    Zamyka się Browar Lubicz

    Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

    Niedługo jesienna edycja Piwowarów

    Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

    Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

    Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

    WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

    Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...